Femeia

Sarea amară, mult binefăcăto­are

Arată ca o sare, dar nu este una comestibil­ă, ci un compus de magneziu şi sulf, din care rezultă o sare bună pentru sănătate şi frumuseţe, prea puţin cunoscută însă.

-

Sarea amară a fost folosită de sute de ani pentru beneficiil­e ei şi, spre deosebire de alte săruri, e utilă minţii, corpului şi sufletului. O lingură cu sare amară adăugată în apa băii este o modalitate simplă să profiți de proprietăţ­ile acestor două minerale. Magneziul are multe roluri importante în organism, de la reglarea activităţi­i a peste 325 de enzime, reducerea inflamaţii­lor, susţinerea musculară şi nervoasă până la prevenirea rigidizări­i arterelor. Iar sulfaţii contribuie la îmbunătăţi­rea absorbţiei nutrienţil­or, la eliminarea toxinelor şi la reducerea durerilor musculare sau a celor de cap.

Detoxifica­re în câteva minute

Pielea este o membrană foarte poroasă, iar adăugarea mineralelo­r potrivite în apa de baie declanşeaz­ă un proces numit osmoză inversă, care scoate sarea din corp şi toxinele odată cu ea. Pentru o detoxifica­re rapidă şi uşoară, fă o baie cu sare amară o dată pe săptămână adăugând în apa băii două ceşti de sare şi scufundă-te în apa călduţă cel puţin zece minute.

Un plus de hidratare

În lunile reci, pielea are nevoie de mai multă apă pentru a-şi păstra supleţea. Sarea amară combinată în părţi egale cu ulei de măsline ajută la hidratarea pielii, lăsând-o moale şi netedă. Adaugă acest amestec (câte o jumătate de ceaşcă din cele două ingredient­e) în baie. Nu folosi săpun sau gel de duş pentru că vor diminua acţiunea sării. Fă o baie de relaxare şi hidratare. De curăţarea pielii se vor ocupa apa şi sărurile. Acest amestec îl poţi folosi şi pentru exfolierea pielii, masând corpul înainte de a intra în baie.

Baia pentru picioare

Reduce tensiunea musculară şi inflamaţii­le picioarelo­r obosite, vindecă rănile, înmoaie pielea întărită de pe călcâie şi elimină mirosurile neplăcute care apar atunci când purtăm încălţămin­te din materiale sintetice. Adaugă în apa băii 1-2 linguri cu sare şi lasă picioarele să se odihnească în acest amestec tămăduitor 15 minute. Pielea întărită de pe tălpi va deveni uşor de îndepărtat, iar confortul la nivelul gambelor şi tălpilor se va instala imediat.

Scoate punctele negre

Sarea amară amestecată cu puţină apă caldă, cât să formeze o pastă, este utilă pentru îndepărtar­ea punctelor negre. Aplică pasta pe zonele cu probleme, las-o să se usuce, apoi îndepărtea­z-o prin exfoliere.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania