Femeia

Sănătatea încurcă părul

Ea este importantă și se reflectă inclusiv în felul cum arată pielea și părul.

-

Câte dintre noi în preajma sărbătoril­or nu cheltuiesc o grămadă de bani pe colorare, tuns și coafat pentru a fi frumoase? Uneori însă, este important să vedem și ce vrea părul să ne spună și să rezolvăm cauza, nu să tratăm problema.

Atenție la stres!

Când suntem stresate sau nervoase, nici părul nu este maleabil. Poți merge la cel mai bun stilist și tot nu va reuși să-l coafeze așa cum îți dorești. Dacă ești relaxată și fericită, poți să-l aranjezi și singură, pentru că părul va fi extrem de cooperant. Cum situații stresante sunt la tot pasul, putem învăța să diminuăm stresul prin respirație, meditație de 3-5 minute, aromaterap­ie sau întâlnirea cu oamenii care ne dau o stare de bine. Pierderea vitaminelo­r de slăbire Curele-minune părului. Îl fac bine deloc nu și vlăguiesc. Devine secătuiesc aspru sau începe uscat, subțire, de alegi un regim să cadă. Fie scădere sănătos, cu o slăbire suplimente­zi graduală, fie dieta cu suplimente dedicate părului.

Semne ale tiroidei

Căderea masivă a părului poate fi și un semn că tiroida suferă. Ea reglează metabolism­ul, bătăile inimii, frecvența respirație­i, temperatur­a corpului, menstruați­a și colesterol­ul. Când tiroida nu funcționea­ză corect, acest dezechilib­ru hormonal poate duce la numeroase probleme de sănătate, dintre care una este pierderea părului. Dacă părul cade alarmant, apare și o creștere în greutate inexplicab­ilă, ai stări de letargie, probleme oculare și depresie. Un șampon împotriva căderii părului nu rezolvă problema, dar poate să ajute. E necesar și un consult medical cât mai urgent.

Lipsă de proteine

Mulți renunță la carne și văduvesc organismul de proteine, ceea ce aduce suferință mușchilor, sistemului imunitar, dar și părului, care devine subțire, fragil și se rupe ușor. Ți s-a întâmplat să ți se încurce părul? E tot din această cauză. Dacă te declari vegetarian, introdu în alimentați­e nuci, soia, tofu și fasole, adică alte surse de proteine. În plus, folosește produse de îngrijire care să conțină cheratină.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania