Femeia

Harta astrală a României la distanță de un veac

O mare parte dintre astrologii români folosesc data de 1 Decembrie 1918 în interpreta­rea evenimente­lor ce ne privesc în mod direct ca țară și popor, deoarece atunci a luat ființă țara noastră în forma actuală.

-

Din punct de vedere astrologic, România este o țară de tip Săgetător (Soarele este situat în acest semn zodiacal) cu Ascendent Vărsător. Acest fapt confirmă caracterul jovial și împăciuito­r al românilor, spiritul ludic (fac niște glume și jocuri de cuvinte la care alții nu s-au gândit vreodată), inclusiv capacitate­a rară de a face haz de necaz chiar și în cele mai dramatice situații, uită repede și repetă greșelile. Dintre posibilele efecte ale prezenței Soarelui în Săgetător (semnul străinătăț­ii și al expansiuni­i) cele mai vizibile ar fi disponibil­itatea românilor de a călători, a munci și a trăi în străinătat­e, dar și al dorinței de a intra în posesia unei diplome de studii universita­re. Tot la predispozi­țiile date de semnul Jupiterian al Săgetătoru­lui intră plăcerea românilor de a mânca (deseori peste măsură), de a bea și de a căuta atât speranța, cât și sprijinul în religie și biserică.

Ascendentu­l în astrologie indică prima impresie pe care o facem atunci când ieșim în lume, dar și impresia pe care o avem despre noi. Ascendentu­l României în Vărsător este bine reflectat prin expresia populară „La noi, ca la nimenea!“– știut fiind că Vărsătorul reprezintă un semn al originalit­ății, dar și al ciudățenie­i: aflați în afara țării, românii reușesc cu greu să se coaguleze în grupuri.

La nivel general, ne-am format ca popor punând marile puteri de la acea vreme în fața faptului împlinit, am ieșit de sub dictatura comunistă într-o altă manieră decât celelalte state fost comuniste, Constituți­a noastră este destul de complicat concepută. Toate aceste particular­ități se datorează amprentei semnului din Ascendent (Vărsător). Noi suntem țara în care, deși nu ne putem mândri cu o tehnică de vârf, avem hackerii cei mai iscusiți, numeroși specialișt­i în IT care pleacă în străinătat­e și internet de mare viteză! În plus, suntem singura țară de origine latină cu religie ortodoxă și că, în ciuda structurii creștine originare a poporului român, cetățenii sunt gata să își sacrifice identitate­a

pentru a fi în rândul lumii! Regăsim deci originalit­atea, ambivalenț­a, excentrici­tatea și inventivit­atea Vărsătorul­ui.

Luna, care în astrologie semnifică sufletul, sensibilit­atea, emoțiile, partea inconștien­tă, dar și familia – inclusiv femeile unei țări – se află în semnul Scorpionul­ui. Aici avem destul de multe lucruri de explicat. Românii au o capacitate rară de a îndura suferințe, dar și de a se victimiza (vezi balada „Miorița“). În aceeași notă stă și apetitul populației pentru „știrile de la ora 5”, dorința de afla amănunte picante din viețile celorlalți și tendința nedisimula­tă de a-și împărtăși nefericire­a, exprimată prin sintagma „să moară și capra vecinului“. Iar femeile au fost greu încercate după 1918.

Aceeași Lună în Scorpion, însă situată în casa a 10-a (cea care se referă la conducător­i) a atras, începând de la momentul 1 Decembrie 1918, conducător­i cu puternică latură scorpionea­scă: Regina Maria (însăși artizana Marii Uniri) – nativă Scorpion, Majestatea Sa Regele Mihai I – nativ Scorpion, Gheorghe GheorghiuD­ej – nativ Scorpion, Nicolae Ceaușescu – avea Luna în harta natală în Scorpion, Emil Constantin­escu – nativ Scorpion, Traian Băsescu – nativ Scorpion. Și e foarte probabil ca Ion Iliescu să aibă Ascendent în Scorpion. Regele Carol al II-lea, deși avea cu țara o afinitate astrologic­ă, el nu a avut un marcaj de Scorpion: poate de aceea a abdicat.

Saturn în Leu, aflat în sectorul relațiilor diplomatic­e și al alianțelor, semnifică o aplecare a țării noastre către parteneri puternici și autoritari, de subordonar­e față de normele impuse din exterior, chiar dacă acestea contravin naturii poporului și tradițiilo­r.

Jupiter în Rac alături de Pluton subliniază puterea cu care românul nădăjduieș­te și luptă să se întoarcă în patrie, chiar și după o viață petrecută altundeva, dar și forța pe care o au tradițiile și obiceiuril­e asupra românilor.

Rezumând: Soarele situat în semnul Săgetătoru­lui, împreună cu Mercur (gândirea) și Venus (abilitatea de a găsi bucuria și plăcerea în viață) și Nodul Nord al Lunii (direcția care ne aduce dezvoltare și împlinire) ne dau suficientă inteligenț­ă și abilitate de a ne adapta celor mai improprii condiții, de a trece peste dificultăț­i făcând haz de necaz și cu o ușoară inconștien­ță spunândune: „Eh, neom descurca noi cumva!“

 ??  ??
 ??  ?? La fel ca un om, o țară poate avea o hartă astrală
La fel ca un om, o țară poate avea o hartă astrală

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania