Femeia

Evaluează-ți afacerea!

-

Perioada sărbătoril­or este momentul perfect pentru a te opri o clipă și pentru a analiza performanț­ele afacerii tale pe parcursul anului ce a trecut – ești mulțumită de rezultatel­e obținute? Crezi că poți obține rezultate mai bune în 2019?

Acestea sunt întrebări pe care nu multe dintre noi sunt suficient de curajoase să și le pună, întrucât este nevoie să ne OPRIM, să gândim într-un mod neconvenți­onal, să înțelegem greșelile pe care le-am făcut și să găsim soluții „out of the box”… Una peste alta, nu este deloc o sarcină ușoară!

Pentru a vă ajuta puțin în această călătorie, m-am gândit la trei trucuri importante ce pot să-ți aducă rezultate mai bune pentru companie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

TRUCUL # 1 – MAJOREAZĂ TARIFELE

Dacă te gândești să obții o creștere de 5% a cifrei tale de afaceri anul viitor, acest lucru ar putea părea o provocare imensă… însă poate există și o „scurtătură”. În vreme ce multe companii urmăresc cum să devină mai competitiv­e și presupun că reducerea prețurilor le va aduce mai mulți clienți, eu îți sugerez să gândești altfel – să-ți majorezi tarifele.

O creștere de 5-7% a tarifelor poate părea nesemnific­ativă pentru clienții tăi (în special când ne referim la clienții fideli), însă pentru tine aceasta va crea un plus în ceea ce privește profituril­e.

TRUCUL # 2 – ADAUGĂ AUTOMATIZĂ­RI ÎN ACTIVITĂȚI­LE ZILNICE

În vreme ce alții îți pot sugera să mărești echipa și să recrutezi angajați noi, cercetarea tendințelo­r globale arată că piață se îndreaptă din ce în ce mai mult către automatiză­ri.

Investigân­d canalele de marketing și de servicii pentru clienți, poți descoperi că automatiza­rea (precum e-mailurile automate, „chatbots“etc.) îți poate fi de mare ajutor în reducerea forței de muncă necesare pentru sarcinile zilnice.

Primul pas pe care îl poți face este să observi care dintre activități­le administra­tive consumă cel mai mult din timpul tău sau al echipei, apoi să cercetezi dacă există deja o soluție tehnologic­ă automată pentru acestea. Soluția găsită ar putea necesita o mică investiție, însă banii pe care îi vei economisi ulterior vor fi pe măsura investiție­i făcute.

TRUCUL # 3 – INVESTEȘTE ÎN NETWORKING

Da, știu că ești ocupată, nu ai suficient timp liber, iar networking­ul este pentru persoanele cu mai mult timp disponibil, nu-i așa? Greșit! Spunând că ești ocupată tot timpul, nu vei mai avea ocazia să profiți de noi oportunită­ți pentru că, atunci când oamenii cred că ești prea ocupată, nu-ți vor mai prezenta noi oportunită­ți de colaborare. Când nu te mai întâlnești cu alte persoane, lucrurile bune pur și simplu nu se vor mai întâmpla pentru tine! 2019 ar trebui să fie anul când îți vei crea noi reguli și îți vei gestiona timpul mai bine; începe prin a găsi cercul potrivit în care să te întâlnești cu alte persoane, să-ți dezvolți abilitățil­e și să creezi noi colaborări.

 ??  ?? Caută surse de inspirație – alătură-te nouă la BWFR! (Calitatea de membru se obține în mod gratuit). Află mai multe aici: WWW.BWFR.ORG, cu sprijinul revistei FEMEIA.
Caută surse de inspirație – alătură-te nouă la BWFR! (Calitatea de membru se obține în mod gratuit). Află mai multe aici: WWW.BWFR.ORG, cu sprijinul revistei FEMEIA.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania