Femeia

Armonia, pentru a exista, are nevoie de opusul său

-

Evoluția în carieră a lui Petru Păun demonstrea­ză că încrederea și curajul, dublate de muncă și seriozitat­e, te pot ajuta să faci din visuri realitate. După un casting, Petru Păun a obținut rolul lui Alex Iova din serialul Fructul oprit de la Antena 1, producție realizată de Ruxandra Ion.

Obișnuit cu scena întrucât a făcut modelling, Petru are studii de jurnalism și este de profesie health coach (datorită pasiunii sale pentru sport și nutriție). Personajul său din serialul Fructul oprit face sport, este aparent genul cuceritor pe care viața îl face să meargă din compromis în compromis. Are însă un echilibru pe care i-l dă iubirea. Viața lui Petru seamănă cu visul american al oricărui tânăr: acela de a deveni star.

Știi semnificaț­ia numelui tău, Petru?

Da, o cunosc. Înseamnă „piatră“, făcând aluzie la piatra de temelie a creștinism­ului, dar și la piatra filosofală care aparține domeniului ezoteric.

Ce înseamnă a trăi după principiul „a ști și a simți“?

Înseamnă a te autoobserv­a, a te cunoaște, a fi conștient de tine în fiecare moment și a simți pornirea și ghidarea lăuntrică. Totodată, înseamnă a fi empatic.

De la jurnalism la modelling și actorie… Cum a fost traiectul carierei tale?

Așa cum îl văd eu, a fost unul care a curs natural. Practic, fiecare etapă parcursă m-a pregătit pentru următoarea și acum „trăiesc“actoria.

Cum ai obținut rolul în Fructul oprit?

A fost neașteptat. Totul s-a întâmplat într-o zi. În aceeași zi. Am fost sunat să vin la casting, am pregătit textele și m-am prezentat. Odată ajuns acolo, am căutat să mă concentrez pe ce am de făcut și nu pe miză. Astăzi sunt recunoscăt­or pentru șansa primită.

Pledezi pentru armonie, dar rolul tău în Fructul oprit este unul care destabiliz­ează universul unei familii. Cum împaci rolul cu principiil­e?

Nu împac rolul cu principiil­e mele. Armonia, pentru a exista, are nevoie de opusul său. Ca să găsești armonia, trebuie să trăiești mai întâi dezechilib­rul și, trăindu-l (din când în când), nu mă împiedică deloc să-l joc sau să-l creez prin acest rol.

Cum vă distrați la filmări? Câte ore pe zi lucrați?

Petrec majoritate­a timpului pe platourile de filmare, în special la Snagov, acolo unde este casa familiei Caragea. Nu avem prea mult timp pentru distracție, deci ne distrăm în reprize scurte, în pauzele dintre secvențe, glumind între noi sau relaxându-ne în curte – în pauzele mari.

Mizezi deseori pe aspectul fizic?

Aspectul fizic este un plus potențial, care devine un avantaj atunci când nu îl scoți în față. Prefer să mizez pe lucruri mai puțin efemere.

De unde pasiunea pentru nutriție, stilul de viață vegan și celelalte?

Am crescut într-un mediu medical, tatăl meu fiind specialist în boli interne, și de mic am avut

Fiecare etapă a vieții mele m-a pregătit pentru următoarea și acum „trăiesc“actoria.

contact cu informații din domeniu. Treptat, am simțit nevoia unei schimbări alimentare și am început să studiez. De îndată ce am simțit beneficiil­e unei alimentați­i vegetarien­e și vegane, am fost cucerit și, de mai bine de 11 ani, sunt fidel acestui stil.

Cum e să fii antrenorul personal al unei vedete? Dar antrenorul unui om obișnuit?

Interacțio­nez cu mulți oameni, din diferite zone de activitate. Pot fi și persoane publice, de ce nu? Nu are importanță acest aspect pentru mine, ci ceea ce se întâmplă efectiv. În momentul în care o persoană își dorește să obțină niște rezultate fizice, întotdeaun­a acest obiectiv se atinge acționând și asupra părții mentale, psihice. În acest fel, poți să identifici care sunt piedicile, cauzele de natură emoțională sau mentală, limitele pe care acea persoană le are, concepțiil­e, prejudecăț­ile pe care și le-a creat de-a lungul timpului vizavi de propria persoană sau de anumite circumstan­țe. Și atunci procesul în sine are mai multe etape. Nu implică doar mersul la sală și realizarea exercițiil­or fizice. Transforma­rea, pe lângă cea fizică, se produce și la nivel emoțional, mental.

Ce înseamnă a ști să dai sens legăturii „minte, corp și spirit“?

Înseamnă a începe să te trezești din somnul conștiințe­i.

Cum te bucuri de spiritul sărbătorii?

În escapade în locuri dragi mie, cu oameni care îmi aduc liniște.

Fără cozonac și porc pe masa de Crăciun?

Fără porc și cozonac, dar cu prăjituri vegane. Împreună cu partenera mea de afaceri, pregătim lansarea unui concept nou de dulciuri vegane și vegetarien­e, „Lara Sweets“, pentru care vom folosi mijloace de producție de ultimă generație și ingredient­e ecologice și bio. Deci avem desertul asigurat.

Ce faci în seara de revelion?

De revelion, niciodată nu îmi fac planuri. De aceea, uneori stau acasă singur, alteori ajung să am activități, dar niciodată nu știu ce anume… și îmi place așa.

Ești preocupat de imagine și prin prisma jobului. Dar cât te preocupă propria imagine?

La sală ajung de 2-3 ori pe săptămână. Maximum. În rest, igiena tenului, a unghiilor este una cât se poate de normală. Nu sunt un fan al tratamente­lor faciale. Important e să fii îngrijit. Ce e mai mult, din punctul meu de vedere, e prea mult.

Fericirea e greu de câștigat?

Fericirea se dobândește prin sacrificiu și renunțare. Este un aspect individual.

Iubirea e doar un cuvânt?

Iubirea e un concept greu de cuprins în cuvinte. Ea se simte cu ființa. Totuși, o fațetă a acesteia a surprins-o foarte frumos Seneca: „Binele tău este și al meu“.

Fericirea se dobândește prin sacrificiu și renunțare.

 ??  ??
 ??  ?? Alături de colegi, pe platoul de filmare, în diferite scene
Alături de colegi, pe platoul de filmare, în diferite scene
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania