Femeia

Combinații cu efect surprinzăt­or

Când există carențe de vitamine și minerale sau avem nevoie de o imunitate mai puternică, administra­rea suplimente­lor poate să nu rezolve problema. E important cum anume asociem nutrienții.

-

Vitaminele și mineralele sunt necesare optimei funcționăr­i a organismul­ui. Luate însă la întâmplare, efectul poate să nu fie cel scontat. Aproape că nu trece zi în care să nu citim despre beneficiil­e asupra sănătății ale unor alimente cum ar fi afinele, sfecla roșie și chiar broccoli. Însă, mai mult decât să le consumi, ar fi bine să combini isteț aceste alimente, astfel încât să devină adevărate mine de sănătate.

Doză mare de antioxidan­ți

Mai mulți antioxidan­ți poți obține la o masă asociind alimentele bogate în seleniu (carnea de pui, ouăle sau semințele) cu cele care conțin sulf – Cafeaua și ceaiul reduc absorbția de fier și o inhibă pe cea de calciu. De aceea, alimentele bogate în fier și calciu e bine să le consumi separat de cafea sau ceai. broccoli, varză sau conopidă. Această combinație îți aduce de 10 ori mai mulți antioxidan­ți, luptând eficient împotriva cancerului, poluării și îmbătrânir­ii. O altă combinație bună este dintre licopen (morcovii, roșiile) și grăsimile sănătoase (uleiul de măsline), care duce la creșterea absorbţiei de licopen, un alt antioxidan­t forte.

Cantitate mare de luteină

Salata, morcovii și spanacul aduc mai multe beneficii corpului când sunt combinate cu avocado. Salata conţine luteină, un antioxidan­t care protejează ochii, menţine sănătatea inimii și frumuseţea pielii. Când luteina se combină cu grăsimile bune din avocado, absorbţia ei în organism este de cinci ori mai mare.

Mai mult fier

Vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul mai eficient. Carenţa de fier

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania