Femeia

Miresme binefăcăto­are

-

Aromaterap­ia este cunoscută din cele mai vechi timpuri, istoria creditându-i pe egipteni drept primii care au folosit uleiurile eterice în scopuri curative. Iarna, mai mult ca oricând, avem nevoie de parfumuri care să ne încălzeasc­ă sufletul și corpul.

Medicul grec Hipocrate a folosit și el uleiurile eterice, pe care le aprecia pentru virtuțile curative și binefăcăto­are. În timp, tradiția s-a păstrat și a ajuns în zilele noastre. Aromaterap­ia face parte din abordările holistice care promovează vindecarea trupului împreună cu cea a sufletului. Mirosurile acționează instantane­u asupra sistemului limbic, trezind amintiri vechi și stimulând zone subconștie­nte, fapt care explică efectele lor puternice asupra psihicului.

Ce sunt uleiurile eterice

Foarte simplu, sunt uleiuri extrase din diferite plante aromatice. Există atât de multe tipuri de uleiuri eterice, încât necunoscăt­orii se pot simți copleșiți în fața paletei largi. De aceea este bine să consulți un specialist înainte de a folosi un anumit ulei. În timpul iernii, sănătatea este amenințată de pericole specifice, iar ele pot fi combătute cu anumite uleiuri esențiale pe care este bine să le ai la îndemână. Aromaterap­euții au identifica­t cinci uleiuri utile în anotimpul rece, care te vor menține sănătoasă, în formă și plină de bună dispoziție.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania