Femeia

File de curcan cu sos nobil

-

500 g piept de curcan 2 ouă fierte (tari) 150 g ton în suc propriu 3 fileuri de anșoa 3 linguri cu maioneză 1-2 linguri cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline piper măcinat 2 linguri cu capere 1 lingură cu fistic zdrobit 1 praz 1 morcov mare 150 g țelină 1 foaie de dafin 1 linguriță cu piper boabe 125 ml vin alb sec 300 ml supă de pasăre/legume sare PENTRU GARNITURĂ: mix de frunze de salată 2 roșii zeamă de lămâie ulei de măsline piper măcinat (pentru 4 persoane) Pune la fiert carnea, prazul, morcovul și țelina mărunțite, dafinul, piperul boabe, puțină sare, vinul și supa. Lasă la fiert 40 de minute, apoi dă deoparte să se răcească.

Taie în jumătăți ouăle fierte și amestecă în mixer gălbenușur­ile cu tonul bine scurs, fileurile de anșoa și maioneza. Adaugă la final zeama de lămâie, uleiul de măsline și puțină supă de curcan, până obții un sos de consistenț­ă cremoasă. Asezonează după gust.

Scoate carnea de curcan din supă și tai-o în felii potrivite. Servește-le cu sos și presară capere și fistic, cu garnitura de frunze.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania