Femeia

Zâmbet de copil pentru o viață

-

Poate cel mai trist pe lumea asta ar fi să nu mai vedem copiii râzând cu gura până la urechi și căutând, cu toată inocența lor, bucuria din fiecare lucru mărunt. Iar atunci când avem comunități întregi defavoriza­te, situația e cu atât mai tristă. Asociația Merci Charity Boutique derulează de șase ani programe în premieră dedicate celor mici.

Asociația Merci Charity a fost fondată de Alina Țiplea în 2012. În 2014 s-a alăturat Daniela Staicu. Împreună, au lansat în 2015 primul atelier social de croitorie în scopul de a oferi sprijin cauzelor umanitare legate de cazuri sociale și medicale. Sprijinită de Fundația Vodafone, asociația a reușit să dezvolte unele dintre cele mai apreciate proiecte pentru copiii din România: Zâna Merciluță.

Serviciile stomatolog­ice de la sate, inexistent­e

Problemele financiare și cele de infrastruc­tură sunt primele piedici în calea persoanelo­r din mediul rural când au nevoie să beneficiez­e de orice serviciu de sănătate. Când vorbim strict de cabinetele stomatolog­ice, situația se înrăutățeș­te și mai mult: în câteva județe din România nici măcar nu mai există cabinet stomatolog­ic de stat, iar majoritate­a

Zâna Merciluță pregătește al doilea cabinet stomatolog­ic mobil ce va ajunge prin satele din România.

 ??  ?? Stomatolog­ii voluntari de la Zâna Merciluță au examinat și tratat peste 1.400 de copii
Stomatolog­ii voluntari de la Zâna Merciluță au examinat și tratat peste 1.400 de copii
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania