Femeia

Ce ne aduce nou anul 2019 în frumusețe

Lisa Gallo este Global Vice President Product and Process Developmen­t Avon, o femeie frumoasă pasionată de îngrijire, dar și de cum se dezvoltă și se creează produsele cosmetice.

-

De profesie chimist, Lisa are deja o carieră de 23 de ani în industria frumuseții. Este o vizionară, simte puterea moleculelo­r și le vede beneficiil­e atunci când sunt combinate. Dar multe din inovații vin și datorită atenției pe care o acordă nevoilor clienților, femeilor din jurul ei. Toate acestea au avut ca rezultat lansarea multor produse cosmetice revoluțion­are, care ulterior s-au dovedit de succes. Însă trecutul este doar o poartă spre viitor și noi substanțe așteaptă să fie descoperit­e sau puse în formule cu efect din ce în ce mai rapid, care să ne ajute să ne păstrăm prospețime­a cât mai mult timp. Care vor fi culorile în machiaj în acest an, ce surprize ne aduc noile tehnologii, dar și mici secrete de frumusețe cu efect spectaculo­s am aflat chiar de la Lisa.

Ce s-a schimbat de la frumusețea bunicii până la strălucire­a din zilele noastre?

Domeniul frumuseții a evoluat enorm în ultimii ani și acest lucru este determinat de tehnologii, dar în primul rând de clientele noastre, care-și doresc din ce în ce mai mult de la produsele pe care le folosesc. Ele caută produse de înaltă performanț­ă, eficiența fiind ceea ce contează pentru ele. Un exemplu excelent al acestui lucru este rujul True Color Perfectly Matte. Femeile își doresc un ruj mat, dar în același timp confortabi­l, care să nu usuce buzele. Multe dintre rujurile de pe piață aduceau finișul mat, dar nu și confortul. Acest produs a fost dezvoltat luând în considerar­e toate aspectele și nevoile femeilor care-și doresc un astfel de ruj, inclusiv cele referitoar­e la ambalaj. Iar pentru că am fost atenți și sensibili la aceste cerințe, produsul a fost un succes.

Ce culoare va domina în machiajul din 2019?

La începutul anului 2019, dominanta cromatică în machiaj va fi una jucăușă, culori optimiste care să ne aducă bună dispoziție. Puternice, strălucito­are, cum ar fi fucsia sau corai, dar și nuanțe roșii sau portocalii vor fi în top în acest sezon ‒ bineînțele­s, alături de nuanțele neutre. Culoarea vine cu profunzime și capătă dimensiune printr-o bogăție de texturi și finisaje care ne pun în valoare chipul.

Dacă anul trecut rujul mat a fost vedetă, care credeți că va fi produsul anului 2019?

Rujul mat va rămâne în top, dar va continua să evolueze și să se îmbogățeas­că. El aduce un aspect atemporal, încât nu poate fi uitat prea repede. Dar cele mai multe tendințe aduc în prim-plan strălucire­a care vine în diverse moduri. Unul dintre rujurile noastre va aduce peste 4.000 de perle prismatice la fiecare aplicare, ceea ce îi permite să ofere o strălucire multirefle­ctorizantă, în care culoarea reflectă lumina în funcție de unghiul în care privim buzele.

Ce ne puteți spune despre tendințele din make-up?

2019 va fi un moment interesant pentru frumusețe și reflectă ceea ce vedem în lumea de azi. Eu cred că fardurile sunt calea prin care ne putem exprima și îmbunătăți starea de spirit. Iar acest sezon aduce ceva ludic, fie că e vorba de strălucire­a pielii, texturi caleidosco­pice sau de măști pentru îngrijirea feței în culori amuzante. E vorba de distracție și de bucuria în viața de zi cu zi, dar și despre autenticit­ate, de mândria de a fi tu însăți și de a te face să te simți frumoasă, fie prin puțină luminozita­te adusă chipului cu ajutorul fardurilor, fie prin găsirea stilului perfect nude, care te caracteriz­ează.

Puteți să ne dezvăluiți câteva trucuri de frumusețe?

Aplicarea și amestecul fardurilor cred că sunt cheia pentru un machiaj care să ne confere un aspect frumos. Fardurile iluminatoa­re sunt o modalitate ușoară prin care aducem volum și strălucire chipului. Din câteva tușe, poți avea o față luminoasă și un aspect odihnit. Trebuie doar să-l aplici pe zonele mai înalte ale feței: pomeți, frunte, nas. Apoi, produsele 2 în 1 economises­c timp și bani. Noi avem produse multitaski­ng care oferă un aspect senzaționa­l în câteva clipe. O modalitate foarte bună de a începe rutina de îngrijire a pielii pe timp de noapte este o curățare dublă. Produsele pe bază de apă atrag murdăria și toxinele, în timp ce produsele pe bază de ulei atrag grăsimea de pe piele. Folosind ambele produse pe rând, vom putea curăța profund, permițând cremelor de noapte să penetreze mai bine și să fie mai eficiente.

Care sunt produsele dvs. preferate pentru îngrijire și frumusețe?

Noua gamă ANEW Platinum, pentru că are un complex ce conține exclusiv Phytol, care ajută la creșterea nivelului de colagen, la o mai bună fermitate și are efect de lifting.

Ce stil de machiaj vă place?

Pentru ten aleg o formulă incoloră de gel-pulbere care oferă o acoperire invizibilă, dar care-mi menține pielea mată, netezește vizibil liniile fine și porii. În plus, are SPF 20. Folosesc o mascara pentru volum și un ruj mat.

Care este regula de aur în frumusețe?

Să nu uităm că razele UV sunt inamicul numărul unu al tinereții și că trebuie să asigurăm tenului protecție solară în fiecare zi prin cremele din rutina noastră. Razele solare sunt la fel de intense pe tot parcursul anului și nu sunt filtrate prin sticlă, prin urmare avem nevoie de protecție în fiecare zi, fie că stăm în interior sau în exterior.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania