Femeia

Când dragostea doare

De obicei, sexul este asociat cu plăcerea și se pare că acesta este motivul pentru care mai toată lumea face dragoste. Există însă și situații în care actul sexual este dureros pentru femei. De ce?

-

Cercetăril­e recente arată că 30% din femei resimt durere în timpul actului sexual. Deși aceasta poate fi simptomul unei probleme mai serioase, cum este endometrio­za, de regulă, cauza este mult mai puțin gravă și poate fi tratată simplu și cu succes. Iată câteva posibile situații:

Ai senzația că penisul lui îți va străpunge cervixul

Nu, nu este prea mare pentru tine. Dar probabil că vă grăbiți amândoi. Când ești suficient de excitată, are loc umflarea vaginului. Uterul este tras în sus spre abdomen, iar mușchii din jurul vaginului se relaxează, creând astfel spațiu pentru penis. Așa că nu treceți prea repede de preludiu. Cele mai multe femei au nevoie de aproximati­v 20 de minute de preludiu pentru ca organismul lor să fie pus în starea optimă pentru actul sexual. Dacă doar adaugi lubrifiant, nu vei rezolva problema, ci doar anumite simptome. Poate că intrarea va fi mai ușoară, dar nu se va modifica lungimea sau forma vaginului. Dacă te simți inconforta­bil chiar și după preludiu, ar trebui să consulți un ginecolog.

Vaginul tău se închide automat când el încearcă să intre

Se numește vaginism. Această tulburare dureroasă, dar perfect tratabilă determină mușchii de la intrarea în vagin să aibă spasme în momentul penetrării, făcând ca actul sexual să fie imposibil. Vaginismul este frica de penetrare asociată cu un spam muscular involuntar, iar tratamentu­l presupune mai întâi depășirea fricii și controlare­a mușchilor pelvieni, prin relaxarea lor, care permite penetrarea. Exercițiil­e de stretching pentru acești mușchi încep cu obiecte mici, cum sunt tampoanele de urechi, apoi se trece la un creion, un tampon mic și dilatatoar­e vaginale.

 ??  ?? Relațiile intime trebuie să fie complet nedureroas­e
Relațiile intime trebuie să fie complet nedureroas­e

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania