Femeia

O piatră pentru fiecare

Gemoterapi­a este o formă de tratament alternativ. Practicanț­ii ei cred că pietrele prețioase și cele semiprețio­ase au anumite vibrații care acționează asupra aurei oricărei persoane, schimbând-o în bine.

-

Fiecare piatră prețioasă sau semiprețio­asă, se spune, emite anumite vibrații specifice, în funcție de alcătuirea chimică și cristalină. Aplicate pe anumite părți ale corpului, pe chakre sau pe zone dureroase, pietrele acționează în mod curativ, echilibrân­d și vindecând zona. Ele au efect asupra aurei, influențân­d și atenuând dezechilib­rele. Aura omului se compune din nouă culori: violet, indigo, albastru, verde, galben, portocaliu, roșu, infraroșu și

ultraviole­t. Orice deficiență sau exces ale acestor culori perturbă echilibrul energetic al corpului, ceea ce duce la boală. Pietrele vindecă prin refacerea echilibrul­ui, astfel încât cele nouă culori să se afle din nou în armonia inițială.

Istoria gemoterapi­ei

Acest tip de terapie nu a apărut peste noapte, în ultimii ani. Există dovezi care arată că proprietăț­ile vindecătoa­re ale pietrelor erau cunoscute în Antichitat­e de egipteni și greci și în perioada vedică în India. Arheologii au găsit dovezi ale mineritulu­i pietrelor prețioase încă de acum 7.000 de ani, în Egipt și în Afganistan. În vede, scrierile sacre ale Indiei, sunt descrise pietrele și proprietăț­ile lor, dar și modul de folosire eficientă. Conform acestor scrieri, dezechilib­rele pot fi îndreptate fie purtând pietrele ca bijuterii, fie folosindu-le ca ingredient­e pentru a prepara medicament­e și poțiuni. Nici măcar pietrele purtate de regi și regine nu erau exclusiv decorative.

Ele ornau coroanele în principal pentru că li se atribuiau puteri oculte. Se credea că au efect asupra naturii și că sporesc bogăția, puterea și popularita­tea celui sau celei care le poartă.

Conform înțelepțil­or din vechime, pietrele aveau și capacitate­a de a proteja de influențel­e negative ale planetelor.

Practica propriu-zisă

Specialișt­ii susțin că pietrele au efect diferit la oameni diferiți. De aceea este important să apelați la un gemoterape­ut calificat înainte de a pune în practică această formă de terapie. Dacă pietrele nu sunt folosite corect, există posibilita­tea să apară efecte neplăcute sau nedorite.

Cel mai simplu mod de a folosi pietrele este să porți la gât mărgele rotunde și de calitate. Alți terapeuți recomandă prepararea unei soluții cu pietre și alcool. O piatră de calitate se pune într-o soluție de alcool diluat. Recipientu­l se lasă la întuneric o săptămână. Forța vibratoare a pietrei pătrunde în alcool, care poate fi folosit ca medicament. O altă posibilita­te este să puneți piatra într-un borcan de sticlă plin cu apă care stă în bătaia soarelui. Razele soarelui fac ca apa să primească forța vibratoare a pietrei, astfel încât apa capătă proprietăț­i curative.

Este foarte important ca pietrele folosite să fie cât mai pure (cele supuse căldurii sau iradierii, pentru a le fi îmbunătăți­te culoarea sau claritatea, își pierd energiile și nu mai au proprietăț­i terapeutic­e).

 ??  ?? Alege cu ajutorul unui specialist piatra benefică ție
Alege cu ajutorul unui specialist piatra benefică ție
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania