Femeia

Haihui prin munții Bulgariei

-

Cei mai înalți munți din Bulgaria și totodată din Peninsula Balcanică surprind prin formele lor deloc comune, prin priveliști­le răpitoare ce îmbină peisajele alpine cu cele ale pădurilor dese, prin flora colorată, dar și prin sumedenia de activități de agrement puse la dispoziție.

Zona m-a surprins prin frumusețea sa naturală, dar și prin rapiditate­a cu care am ajuns acolo: la doar o oră de Sofia, urcând pe un drum presărat cu lacuri, plaje, păduri de foioase prin care nu răzbăteam cu privirea, în care păsările m-au acompaniat, trecând rapid pe deasupra mașinii de fiecare dată când încetineam în curbele strâmte. Boroveț

Nu mică mi-a fost mirarea când am ajuns în Boroveț, care pare să fie o stațiune de schi din inima Alpilor. Am ales să stau aici pe durata vacanței mele. Aceasta este cea mai veche stațiune de iarnă din Bulgaria (1896), care inițial a fost concepută ca punct de vânătoare pentru regii Bulgariei. Încet, s-a dezvoltat ca o destinație de iarnă cu numeroase pârtii, iar acum este căutată și în extrasezon pentru traseele montane pe care le oferă. Deși mică, stațiunea e foarte populară pentru aglomerare­a de spații de cazare, restaurant­e bune, activități montane și de aventură, dar și liniște. Iar avantajul suprem sunt cele 20 de pârtii cu peste 20 de sisteme prin cablu (teleschiur­i, telescaune și gondole). Două dintre aceste sisteme, poate cele mai importante, funcționea­ză tot timpul anului și te duc rapid pe cele mai frumoase două masive.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania