Femeia

Mici secrete, mari efecte!

Deși există foarte multe creme și tratamente pentru piele în prezent, întotdeaun­a va exista un ingredient sau o tehnică nouă care va susține frumusețea. Uneori însă, e vorba de gesturi simple, dar nu de toți știute.

-

Cine nu-și dorește o piele sănătoasă și luminoasă? Știm, în mare parte, care este ritualul de îngrijire pentru ca tenul nostru să se simtă bine. Și totuși sunt câteva lucruri care pot ajuta pielea să capete strălucire, ideale pentru orice tip de ten.

Folosește o cremă cu SPF

Chiar dacă jumătate din față este încă acoperită de mască, o astfel de cremă e necesară pentru protecția tenului pe durata zilei. Multe dintre ele conțin ingredient­e antiinflam­atoare și protejează pielea inclusiv de iritațiile produse de mască. În funcție de ten și de problemele apărute în ultima vreme, alege o cremă din magazinele cosmetice sau una din farmacii, mai ales când tenul este sensibil.

Extracție fără leziuni

Aplică un prosop cald și umed pe coș preț de două minute pentru a înmuia pielea și a ușura extracția fără să rănești pielea. Odată ce capătul alb este îndepărtat, dezinfecte­ază și aplică un produs antibacter­ian sau cicatrizan­t.

Ordinea de aplicare

Dacă folosești mai multe produse de îngrijire, respectiv tonic, ser, cremă și ulei, atunci aplică-le în această ordine. Regula este ca întotdeaun­a produsul cel mai fluid și hidratant să se aplice primul, iar cel mai gras ultimul, ca fiecare să fie absorbit eficient.

Aplică fondul de ten umed

Trebuie să reziste bine sub mască, iar aplicat cu un burețel umezit, va deveni soluția perfectă. Tenul nu va părea încărcat și nici nu se va transfera produsul pe mască!

Alege exfoliantu­l potrivit

Din când în când, tenul are nevoie de un mic ajutor pentru a-și recăpăta strălucire­a și catifelare­a. Iar soluțiile sunt tratamente­le exfoliante cu AHA și BHA. Dar nu trebuie folosite la nimereală, ci în funcție de nevoi. Optează pentru AHA când vrei să îndepărtez­i celulele moarte, care aduc un apect tern, și BHA, pentru a curăța porii de sebum și a combate acneea.

Îndepărtea­ză eficient machiajul

Știi deja că machiajul trebuie îndepărtat în fiecare seară, însă fă

această operațiune imediat ce ajungi acasă și nu aștepta seara pentru curățarea feței. Pielea își dorește să scape de resturile care înfundă porii, fie că e vorba despre machiaj sau poluare. Iar pentru ca demachiere­a să dureze mai puțin și să fie mai eficientă, fă-o în trei pași: aplică un ulei demachiant, apoi o apă micelară, iar la final, clătește bine fața cu apă.

Evită lactatele

Lactatele duc la formarea mucusului în organism și la inflamații, aspect care se vede pe piele după ce consumăm cantități mai mari din aceste produse. Deseori apar coșuri, chiar sub piele, dure și dureroase, în special pe bărbie și linia maxilarulu­i. Consumul de lapte, brânză și iaurt poate influența hormonii endogeni, ducând la stimularea producției de sebum în piele și la apariția acneei. Aplicarea imediată a unor produse antiacneic­e ar putea să trateze din fașă infecția și coșul să nu mai apară.

O baie calmantă Bazează-te pe vitamine

Nutriția pielii este esențială pentru păstrarea tinereții cât mai mult timp. Desigur, trebuie să avem grijă ce mâncăm, dar ne putem baza și pe ajutorul serumurilo­r cu vitamine pentru a oferi pielii ce are nevoie. Include un astfel de ser în rutina zilnică, mai ales în anotimpul rece.

Tratamente­le fac diferența

E ideal să faci un tratament cosmetic o dată pe lună într-un salon cosmetic. Dacă nu îți dă mâna, atunci aplică o mască de curățare profundă în fiecare săptămână pentru a îndepărta toxinele, murdăria, celulele moarte și excesul de sebum.

Mușețelul și rozmarinul aduc alinare iritațiilo­r pielii, o ajută să se vindece și să se curețe. Fierbe într-o oală de 2-3 litri o ceașcă plină cu frunze de rozmarin și una cu flori de mușel, timp de 15 minute, apoi adaugă ceaiul strecurat în apa băii. Aceste plante vor alina pielea înroșită, uscată și iritată și îți vor relaxa psihicul.

Aplicarea corectă a măștii șervețel

Sunt din ce în ce mai multe variante ale acestui tip de mască. Este ușor de folosit, rapidă și eficientă. Însă, având mărime universală, trebuie să ai mare grijă cum o aplici, ca să acopere zona de sub ochi și pe cea din jurul gurii, care au nevoie de multă hidratare și îngrijrie.

Statistici­le arată că dormim cu fața în pernă aproape 2.500 de ore pe an, ceea ce duce la formarea ridurile adânci. Poziționea­ză perna astfel încât jumătatea inferioară a feței să nu o atingă!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania