Femeia

Îmi caut job în pandemie

În ultimul an, 255 de milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă la nivel global, potrivit datelor Organizați­ei Internațio­nale a Muncii (ILO). Lumea s-a schimbat într-o perioadă scurtă, ceea ce a forțat multe domenii să se adapteze, să se reorgani

-

Inginerii de soft, designerii, brokerii de asigurări, managerii de proiect și produs, administra­torii de baze de date și frontend developers sunt cele mai căutate poziții din ultimul an. În afară de acestea, există mari industrii care recrutează pentru domenii precum: farmaceuti­că, transport și logistică, marketing, IT și comerț online.

Dacă și tu ai rămas fără job sau pur și simplu vrei să îți cauți altă poziție mai bună în aceste vremuri tulburi, ține cont că regulile jocului s-au schimbat și trebuie să acorzi o atenție sporită anumitor detalii. Să-ți schimbi jobul în România a fost dintotdeau­na o misiune dificilă pornind în primul rând de la teama de schimbare și de procesul anevoios prin care trebuie să treci de fiecare dată: multe etape de interviu, discuții, negocieri, probe. Iar când căutarea unui nou loc de muncă e dublată de o criză sanitară în care selecția candidațil­or se face după criterii mult mai specifice, în funcție de nevoile fiecărui angajator, poate părea descurajan­t, dar e departe de a fi imposibil.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania