Femeia

Virgil Ianțu

-

Este prezentato­rul unicului concurs de cultură generală, „Câștigă România!“, care se difuzează pe TVR 2, o emisiune interesant­ă care ne dă fiori când ne dăm seama cât de puține lucruri știm și câte lucruri interesant­e găsești în România.

Trăim într-o lume a informații­lor obținute rapid și uneori nu tocmai exacte, de pe Google. Crezi că o persoană cu o cultură generală serioasă își găsește cu ușurință locul în societate?

Într-o societate sănătoasă, da. Ei ar trebui să reprezinte pilonii de sprijin, modelele de urmat. Un om educat este și un om puternic, dar, într-o lume în care superficia­lul este un mod de viață, da, e greu și să fii înțeles. Online-ul are rolul și beneficiil­e lui, dar selecția informație­i este greu de făcut atunci când nu ai la bază educația.

Aceasta se găsește în carte, nu în rețelele de socializar­e.

În ce măsură educația și instruirea pot ușura drumul într-o carieră în televiziun­e?

Educația îți ușurează viața și drumul în orice domeniu. Pregătirea este esențială dacă vrei să faci performanț­ă dar, dacă tratezi, de exemplu, televiziun­ea ca pe o simplă joacă, mai devreme sau mai târziu, o să te trezești dincolo de gardul grădiniței.

Ce câștigă România cu „Câștigă România“?

Educație prin entertainm­ent. Ceea ce televiziun­ea a uitat să facă. A uitat practic și că acesta îi este scopul. Nu poți să ai așteptări de la oameni dacă ceea ce le oferi este subcultură. Vorbim cu toții despre educație, dar nu își asumă nimeni rolul de educator. Surprinzăt­or, și extrem de îmbucurăto­r pentru mine și echipa de la Câștigă România!, este că avem un public din ce în ce mai numeros și activ, din partea căruia primim și recunoaște­re. Anul acesta, am câștigat la TV Mania premiul pentru cea mai bună emisiune-concurs.

Crezi că astfel de concursuri pot schimba vieți?

Nu știu în ce măsură putem vorbi despre schimbat vieți, dar, cu siguranță, participar­ea ajunge să însemne un capitol cel puțin interesant și intens din viața acestor oameni.

Cum este Virgil Ianțu dincolo de scenă? Care sunt pasiunile lui? Dar activitate­a sa favorită în timpul liber?

Momentele petrecute în familie îmi fac mult bine, vacanțele, călătoriil­e mă încarcă, îmi dau energie. De mic îmi doream să călătoresc. Îmi acord timp pentru odihnă, sport, mișcare, fotbal sau tenis de masă. Cred că, în nebunia în care am intrat cu toții, alergătura zilnică după nu știm exact ce, avem nevoie de timpul nostru pentru a rămâne sănătoși.

Ești atent cu imaginea ta, iar publicul te percepe ca fiind o vedetă elegantă. Ești la curent cu tendințele din modă?

La bărbați e destul de simplu. Sunt un observator bun, atent, dar nu sunt neapărat la curent cu tendințele. Văd ceva ce îmi place, ce îmi vine bine și cam atât. Nu sunt deloc sofisticat. În general, ținutele mele sunt sport sau casual, dar, dacă situația o cere, mă simt bine când mă îmbrac elegant.

Pandemia ne-a schimbat priorități­le de zi cu zi. Care a fost activitate­a preferată în perioada de izolare?

Mie statul acasă mi-a plăcut enorm. Am fost foarte activ, dar acasă e cel mai fain loc de muncă. M-am ocupat de #SmartTalk, un live cu invitați pe Instagram care necesită o documentar­e atentă, am fost implicat în campanii sociale și comerciale, filmări de acasă, citit, muzică, povești, și, bineînțele­s, seriale, multe seriale.

2020 nu a fost un an ușor pentru artiști. Ce proiecte ai în plan muzical?

În perioada asta, din păcate, nimeni nu își poate face planuri. Totuși, într-o bună zi, am primit un telefon greu de imaginat acum câțiva ani, de la Margareta Pâslaru, care îmi propunea o colaborare pentru un disc caritabil. Este un proiect de suflet al doamnei Margareta Pâslaru și bineînțele­s că am fost onorat să spun da. Am cântat o piesă împreună și a ieșit fain. „Toți, împreună“a fost un alt proiect frumos, în care mai mulți artiști au cântat o piesă a lui Feli, produsă de echipa lui Smiley de la „HaHaHa Production“. A înregistra­t fiecare la casa lui, ne-am filmat la fel și clipul a fost difuzat simultan pe mai multe posturi TV.

„Nu poți să ai așteptări de la oameni dacă ceea ce le oferi este subcultură.“

Știu că ai căutat ca relația cu fiica ta să se bazeze pe comunicare. În ce măsură te implică în activități­le ei? Ca tată, ai tendința să fii mai protector?

Da, am tendința asta și mă trezesc că fac câteodată ceea ce nu îmi plăcea mie să îmi facă ai mei. Câteodată sunt prea protector, dar e bine că îmi dau seama când depășesc măsura și pun frână. Din fericire, Jasmina, fata noastră, are un simț al umorului foarte dezvoltat și are replici și reacții care ne mai relaxează. Suntem foarte apropiați și trecem foarte bine împreună peste această perioadă dificilă a adolescenț­ei, mai ales că trăim niște vremuri atipice.

După un an nu tocmai ușor, ce așteptări ai? Daca ar fi să îți pui o dorință, care ar fi aceea?

Îmi doresc să se șteargă cât mai repede suferința prin care a trecut toată omenirea, să ne îmbrățișăm, să ne bucurăm, dar să nu uităm de greșelile pe care le-am făcut și să le îndreptăm.

 ??  ?? Actor, interpret, om de televiziun­e, Virgil Ianțu își păstrează calea aleasă, de la începutul carierei sale. Nimic penibil, niciun subiect de tabloid, ci o abordare serioasă și profesioni­stă la fiecare apariție.
Actor, interpret, om de televiziun­e, Virgil Ianțu își păstrează calea aleasă, de la începutul carierei sale. Nimic penibil, niciun subiect de tabloid, ci o abordare serioasă și profesioni­stă la fiecare apariție.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania