Femeia

Tinerețe fără vârstă

Medeea Marinescu întruchipe­ază feminitate­a, eleganța și delicatețe­a. Este tonică, dinamică și totuși grațioasă și rafinată. O femeie pe care nu poți decât s-o admiri.

-

Fără să apeleze la artificiil­e oferite de tratamente­le cabinetelo­r de estetică, frumoasa doamnă a scenei românești și-a păstrat prospețime­a tinereții, care emană prin toți porii. Pielea fină este pentru ea cel mai prețios accesoriu și îngrijirea – un gest obișnuit.

De la ce vârstă ați folosit o cremă pentru față?

Am început relativ târziu să folosesc constant cremele pentru față. Cred că undeva pe la începutul facultății. Am prins o perioadă în care poluarea nu era atât de evidentă, o perioadă în care nu foloseam machiaj decât strict la filmare. Cred că primele creme am început să le folosesc din trusa mamei mele, machieuză de film.

Care este ritualul dumneavoas­tră de îngrijire?

Am un ten sensibil, care se înroșește la orice agresiune cât de mică a mediului. De aceea m-am obișnuit să îl protejez cu creme, cu măști, cu BB-cream-uri pe care le aplic peste zi, ca o protecție, atunci când ies afară. De la mama știu cât de important este, în primul rând, să te demachiezi foarte bine – să nu uiți să te demachiezi seara oricât de obosită ai fi, periodic să mergi la salonul de cosmetică (pentru o curățare în profunzime), iar apoi, să nu te dai cu orice fel de cremă, ci cu cea care e potrivită tipului tău de ten. Din facultate eu am știut că am nevoie de creme foarte hidratante, dar nu grase. Prospețime­a unui ten tânăr nu poate fi înlocuită niciodată, de niciun blush, oricât de scump. De asemenea, am învățat să alternez cremele, cred că și asta e o soluție bună pentru un ten ale cărui nevoi se schimbă de la un anotimp la altul, de la un an la altul.

S-a schimbat acesta odată cu vârsta?

Acum, ritualul meu e puțin mai complex, pentru că a devenit nu doar o necesitate, ci și un răsfăț pe care mi-l permit, mai ales seara. El presupune demachiere, periodic un ușor gomaj sau un peeling cu Exfoliantu­l Enzimatic din gama Gerovital Equilibriu­m, apoi folosesc Fiolele cu Acid Hialuronic sau Retinol (în perioada de iarnă) de la Gerovital într-un masaj ușor, pe față și gât. După ce sunt absorbite de piele, aplic o cremă de noapte. Dimineața, nu uit să folosesc o cremă de zi și, pentru că de cele mai multe ori ies afară, am mereu pe față un BB-cream. Nu doar că e o protecție pentru față, dar simt că tenul rămâne hidratat mult mai mult timp. Sigur, ritualul acesta ar trebui să fie însoțit și de cei doi litri de apă care ar trebui băuți zilnic. Aici rămân în urmă, recunosc.

Cum priveați la 20 de ani femeile de 40-50 de ani?

La 20 de ani, mi se părea că o femeie de peste 45 e deja „în vârstă“. Când am atins vârsta asta, am realizat cât de mult mă înșelam. Crescând printre artiști, actrițe, personalit­ăți puternice și sofisticat­e, eram fascinată în special de actrițele care își păstrau feminitate­a, suplețea, grația, nemaifiind tinere. Țin minte că eram fermecată de Carmen Galin, avea un trup de gazelă, o atitudine foarte fresh, o față mereu surâzătoar­e, aproape deloc machiată. Era atrăgătoar­e prin atitudine, prin grație și rafinament.

Cum definiți feminitate­a?

Pentru mine, feminitate­a înseamnă delicatețe și finețe, discreție și eleganță, înseamnă linii curbe și tonuri calde, înseamnă fascinația unei frumuseți ascunse care te îndeamnă s-o descoperi.

Dar secretul tinereții?

Iubirea.

 ??  ?? Medeea Marinescu este ambasadoru­l gamei Gerovital H3 Classic, despre care declară că a convins-o prin calitate și bun gust.
Medeea Marinescu este ambasadoru­l gamei Gerovital H3 Classic, despre care declară că a convins-o prin calitate și bun gust.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania