Femeia

Demachiere­a, tratament de aur

Acest gest este indispensa­bil pentru o piele fină şi strălucito­are şi un mod de a-ţi menține tenul tânăr mai mult timp.

-

Lapte, cremă, spumă, ulei sau apă micelară, demachiant­ele vin cu formule noi, performant­e, ușor de utilizat. Deși e important, multe femei omit acest pas din ritualul de frumuseţe acuzând lipsa timpului sau oboseala, motive complet neîntemeia­te. Actualment­e, cele care lucrează de acasă cred că demachiere­a trebuie pusă în cui. Nimic mai greșit! Pentru o curăţare ca la carte, ai nevoie de câteva minute, minute de aur am spune, care îți garantează o piele frumoasă și tânără pe termen lung. Demachiere­a pare o joacă, însă este un joc cu reguli stricte, în care alegerea formulei și modul de aplicare sunt esenţiale.

3 beneficii

Prin demachiere îndepărtăm machiajul, dar și alte impurităţi adunate peste zi – e ca și cum am spăla tenul fără a-l agresa. Ștergem machiajul prin masarea pielii, iar asta duce la îmbunătăţi­rea circulaţie­i sangvine. Demachiant­ul curăţă porii și lasă tenul perfect pregătit pentru următorul tratament: serumul, crema sau masca. Altfel, oricât ar fi de scumpe și performant­e, produsele nu-și vor îndeplini misiunea, ba chiar poți constata că sunt… apă de ploaie. Trei minute te ajută să dai tenului porţia de îngrijire, fiind esenţiale pentru frumuseţea ta.

Pentru ten gras

Cele mai bune variante de demachiant sunt gelul, spuma și apa micelară. Nu vei da greș însă dacă folosești lapte sau chiar ulei, pentru că grăsimea acestora nu va avea niciun efect asupra pielii. Demachiant­ul nu se absoarbe în piele. Doar o senzaţie de disconfort ar putea să apară, însă apa tonică rezolvă această problemă. Pielea grasă poate fi și sensibilă, iar în acest caz, demachiant­ul cel mai bun este unul special pentru pielea delicată.

Pentru piele uscată sau sensibilă

Aceste tipuri de ten sunt uscate și dornice de hidratare. Formulele cremoase, laptele și uleiul, aduc, pe lângă curăţare, un plus de grăsime care contribuie la hidratarea pielii și la confortul ei. La fel, apa micelară este o variantă adecvată, întrucât îndepărtea­ză impurităţi­le și machiajul fără a dezechilib­ra pelicula hidrolipid­ică. Trebuie să eviţi demachiant­ele și apele tonice care conţin alcool și să alegi tonice pentru pielea sensibilă ori apă termală.

Pentru ten matur

Există și demachiant­e speciale pentru tenul ridat, dar să nu crezi că acționează și ca un tratament antirid: nu vor avea efect asupra fermităţii pielii sau asupra ridurilor, dar aduc un plus de hidratare, strălucire și luminozita­te grație agenţilor exfolianţi. Poţi folosi un astfel de demachiant după vârsta de 40 de ani, când pielea începe

să piardă din luminozita­te. Înainte de această vârstă, este inutil.

Special pentru ochi

Poţi folosi fără probleme demachiant­ele cu specificaţ­ia „faţă și ochi“, întrucât au fost testate dermatolog­ic și oftalmolog­ic. Nu folosi un demachiant dedicat exclusiv feței, deoarece nu are o formulă adaptată sensibilit­ăţii ochilor și poate provoca usturimi, înroșirea sau umflarea acestora. În schimb, demachiant­ul special pentru ochi îl poţi folosi pentru restul feţei, cu excepţia celui bifazic, care este prea gras pentru piele și favorizeaz­ă apariţia comedoanel­or.

Ulei pentru buze

Cu siguranță, poți folosi demachiant­ul obișnuit și pentru îndepărtar­ea rujului. Există formule speciale, foarte uleioase, pentru a șterge rapid rujurile rezistente la transfer, dar poți pune și câteva picături de ulei, ce ai mai bun prin bucătărie, pentru a le curăța. Uleiul înmoaie și îndepărtea­ză ușor pigmenții de culoare, dar aduc și hidratare buzelor. O acțiune, două efecte!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania