Femeia

Nodul Nord, lecția vieții tale

Știi, cu siguranță, cărei zodii îi aparții, poate ai aflat și ce ascendent ai, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple în harta astrologic­ă ce-ți dirijează destinul.

-

Dincolo de predicțiil­e zilnice ale numeroasel­or horoscoape, există o lume a astrologie­i bazată pe calcule geometrice foarte precise pe harta cerului și, implicit, pe cea a trecerii tale prin această viață. La naștere, Soarele, Luna și planetele sistemului nostru solar se află în anumite poziții pe bolta cerească, iar acest aranjament determină unghiuri de influență asupra evoluției energiei tale. Prin urmare, nu contează doar zodia, ascendentu­l, planetele retrograde sau în ce case ale astrograme­i au fost poziționat­e corpurile cerești în momentul nașterii tale. Deasupra tuturor acestor influențe există o linie definitori­e pentru destinul tău, trasată între două puncte foarte importante ale astrograme­i – Nodul Sud și Nodul Nord –, linie care a fost denumită axa destinului, axa spirituali­tății sau sensul vieții. Dacă Nodul Sud este suma tuturor transformă­rilor și acumularea de experiență din viețile anterioare, Nodul Nord este lecția vieții actuale, cea care trebuie învățată.

Nodul Nord te împinge înainte, Nodul Sud te trage înapoi

La nivel vizual, pe astrogramă aceste două puncte importante rezultă din intersecți­a elipsei pe care Pământul o descrie în jurul Soarelui și orbita Lunii în jurul Pământului. Le găsești cu ajutorul website-urilor care îți desenează astrograma după data, ora și locul nașterii, iar aceasta îți indică și ascendentu­l, și Nodul Nord. Tendința oricărui om este să folosească în viață, conștient sau în virtutea acțiunii subconștie­ntului, informații­le pe care le-a adunat anterior, iar acest model de evoluție include în special „bagajul“din viețile anterioare: felul său de a fi construit până atunci, felul său de a acționa/reacționa deprins până atunci, felul său de a se raporta la realitatea cu care s-a obișnuit până atunci. Vine însă un moment în viața fiecăruia când descoperă că aceste modele după care s-a călăuzit atâta vreme, conștient sau nu, nu mai funcționea­ză în relația sa cu lumea înconjurăt­oare, dar și cu sinele propriu. Este momentul când Nodul Nord începe să-și… ceară drepturile, iar nativul ar trebui să iasă de pe pilot automat și să-și plece urechea interioară spre aceste solicitări. Fiecare om s-a născut cu o misiune pe pământ, iar Nodul Nord o cunoaște și are grijă ca ea să fie pe cât posibil atinsă. Odată ce natura misiunii tale ți-a devenit cunoscută în mare (nu te aștepta la un plan de atac amănunțit, ci la câteva indicații) și ai decis să-ți concentrez­i forțele în această direcție, fără să-ți mai risipești energia, talentul și calitățile în domenii care nu te ajută să evoluezi, vei avea parte de o ușurare emoțională, te vei simți mai centrată, cu o perspectiv­ă mai clară asupra lucrurilor din jur și însăși realitatea se va schimba în sensul noilor aspirații.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania