Femeia

CUM SĂ IEȘI ÎN EVIDENȚĂ, PAS CU PAS

-

1 ADAPTEAZĂ(ȚI CV(UL LA JOB

Un curriculum vitae care atrage atenția celui care recrutează trebuie să aibă maximum două pagini cu cele mai importante informații, de interes pentru ACEL angajator. Cu alte cuvinte, dacă tu ai experiență și calificări în trei domenii, dar depui CV-ul pentru un post în care ai nevoie de experiență doar pentru unul dintre ele, vei trece DOAR informații­le relevante pentru acel domeniu. Rezumă schematic, prin fraze scurte și clare, tot ce ai mai important de spus și omite detaliile mărunte. Apoi, când depui CV-ul, fă un efort și scrie și o scrisoare de intenție, tot personaliz­ată – cu adresare către compania respectivă, în care să menționezi poziția pentru care aplici.

Acordă atenție detaliilor: Alege cu grijă fotografia din CV – exclude selfie-urile, pozele din vacanță, cele de la evenimente sau cele în care fața ta e vizibil decupată dintr-o poză de grup. Completeaz­ă tu rubricile de abilități profesiona­le și hobby-uri. Majoritate­a sunt la fel în toate CV-urile, fapt care dezamăgeșt­e recrutorul. Autocaract­erizează-te creativ. Revizuieșt­e adresa de e-mail de pe care trimiți CV-ul. E una serioasă, strict legată de numele tău? Perfect! Nu trimite e-mailuri de pe adrese ce conțin termeni precum „boss“sau „printzessa“, vor fi ignorate.

2 PREGĂTEȘTE(TE PENTRU INTERVIU Îndată ce ești sunată pentru a stabili un interviu, documentea­ză-te despre compania respectivă și notează cât mai multe detalii, inclusiv schimbăril­e adoptate odată cu pandemia. E bine ca recrutorul să observe că știi despre orientarea organizați­ei și situația actuală. Recitește și anunțul de angajare, apoi fă-ți o listă de întrebări – la un interviu, nu doar persoana de la resurse umane pune întrebăril­e, ci și tu trebuie să fii interesată.

3 INTERVIUL: SINCERITAT­EA TRECE DINCOLO DE ZOOM

Chiar dacă majoritate­a covârșitoa­re a interviuri­lor se desfășoară acum online, asta nu echivaleaz­ă cu a-ți reduce șansele. Zâmbește, răspunde cu entuziasm, fii curioasă și vinde-ți cea mai bună versiune a ta – asta nu înseamnă să-ți exagerezi realizăril­e, ci să scoți în evidență detaliile care contează pentru postul dorit. Alte sfaturi: Verifică din timp conexiunea la internet, microfonul, camera și fii punctuală - întâlniril­e online nu au vreo scuză pentru întârzieri! Dă răspunsuri clare, orice întrebare ai primi. Fii flexibilă. Compenseaz­ă lipsa de experiență (dacă este cazul) cu atitudinea pozitivă, cu potențialu­l tău de a învăța și de a te adapta rapid. Convinge angajatoru­l că tu ești cea mai bună opțiune pentru el. Nu vorbi din proprie inițiativă de salariu înainte de finalul interviulu­i. Înainte de încheierea interviulu­i, află care e următorul pas.

4 PREGĂTEȘTE(TE SĂ TE INTEGREZI ONLINE Odată ce ai primit un răspuns pozitiv, pregătește-te de o etapă cu adevărat provocatoa­re: aproape totul se va desfășura online – cunoaștere­a colegilor, trainingur­i pentru postul tău, chiar și integrarea. Cum e posibil să nu ai interacțiu­ni față în față, vei cunoaște mai greu oamenii și vei stabili anevoios relațiile de mentorat.

Profită de „pauza“dintre joburi ca să-ți extinzi competențe­le, urmând cursuri online.

 ??  ?? Când participi la un interviu, imaginează-ți că persoana din fața ta este un prieten sau un cunoscut și fii tu însăți!
Când participi la un interviu, imaginează-ți că persoana din fața ta este un prieten sau un cunoscut și fii tu însăți!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania