Gradina Mea de Vis

Soluția 2: Punct de întâlnire în fața casei

-

Este păcat să nu puteți folosi bine grădina din fața casei. De aceea aici a fost instalat un loc pentru foc, unde se poate aduna întreaga familie sau se pot organiza întâlniri cu prietenii sau vecinii, după-amiaza sau seara. Pinul deja existent și iarba decorativă Calamagros­tis ‘Karl Foerster’ creează o atmosferă plăcută și confortabi­lă. Aceasta din urmă înmugureșt­e repede, spre deosebire de alte specii de iarbă. Sub pinul cu crengi înalte înfloresc deja din februarie ciclamele de primăvară (Cyclamen coum). În mod natural, ele cresc în păduri de pin și mesteacăn.

La începutul verii înfloresc în același timp cu iarba decorativă coada-șoricelulu­i cu flori portocalii-roșii ‘Feuerland’, cătușnica cu flori violete ‘Six Hills Giant’, Deutzia gracilis cu flori albe, laptele-cucului cu flori galbene-verzi și tătăneasa ‘ Blaue Glocken’. Mai târziu urmează rujile galbene ‘Sunrise’ și urzicile decorative (Agastache foeniculum) și ochiul-boului sălbatic ‘Ezo Murasaki’, cu flori violete. Aranjament­ul din stânga aleii și rezervorul cu apă de alături delimiteaz­ă foarte clar locul de relaxare. În felul acesta, locul cu foc este protejat și nu este folosit ca spațiu de trecere.

Pentru ca rezervorul de 100 de litri să nu iasă în evidență, el este îmbrăcat cu scânduri de lemn vopsite în culoarea ușii casei.

La locul de relaxare se ajunge pe o a doua alee sau din spate, prin grădină. Noua alee este tivită de meri în formă de coloană. Pavajul constă din dale amplasate pe diagonală (cca. 10 x 10 cm). Datorită amesteculu­i iscusit de culori, el are un farmec aparte.

 ??  ??
 ??  ?? O nouă alee pornește din stânga grădinii. După ce merii se ofilesc, tivul verde de cătușnică înflorită este o sursă bogată de hrană pentru albine și bondari.
O nouă alee pornește din stânga grădinii. După ce merii se ofilesc, tivul verde de cătușnică înflorită este o sursă bogată de hrană pentru albine și bondari.
 ??  ??
 ??  ?? Laptele-cucului verde iarna (Euphorbia amygdaloid­es ssp. robbiae) se mai numește și laptele-cucului balcanic. Tufa formează covoare dese. Nu suportă un loc însorit, așa că dacă este nevoie amplasați alături elemente care creează umbră, din vreascuri de molid
Laptele-cucului verde iarna (Euphorbia amygdaloid­es ssp. robbiae) se mai numește și laptele-cucului balcanic. Tufa formează covoare dese. Nu suportă un loc însorit, așa că dacă este nevoie amplasați alături elemente care creează umbră, din vreascuri de molid

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania