Gradina Mea de Vis

„Observați mereu plantele din grădină“

-

Ce specii s-au dovedit rezistente în verile caniculare din 2018 și 2019?

Trebuie numite următoarel­e cinci specii, cu toate soiurile aferente: ochiul-boului sălbatic (Aster ageratoide­s), priboiul roșu (Geranium sanguineum), Kalimeris, salvia de stepă (Salvia nemorosa) și Yucca.

Ce plante au potențialu­l să reziste și să arate bine atât în anii „normali”, cât și în cei secetoși și foarte fierbinți?

Aici intră ierburile decorative, dar și diferitele soiuri de priboi, isopul, levănțica, cătușnica, Perovskia și ochiul-boului, această plantă fiind foarte apreciată de mulți grădinari în ultime vreme.

Cum putem transforma grădina în acord cu schimbăril­e climatice, fără a trebui să replantăm totul de la zero?

Cel mai bun sfat este să țineți mereu plantele sub observație. Care se simt bine în noile condiții, care suferă și mor în cele din urmă? Deseori grădinarii reușesc să înlocuiasc­ă speciile greu adaptabile cu speciile și soiurile care suportă seceta, fără a modifica radical sau fără a trebui să reamenajez­e în întregime straturile din grădină.

Aveți un sfat pentru irigarea grădinii în timpul verii?

Foarte utile și practice sunt sistemele de irigare cu picătura, cu furtunuri amplasate în straturi. În cazul tufelor mari, irigarea corectă este foarte importantă. O greșeală frecventă este să udați des și câte puțin. Inversul este corect: udați doar atunci când este necesar și mai degrabă rar. Dar irigați temeinic, astfel încât apa să ajungă la cele mai adânci rădăcini.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania