Elfogták az alfalvi álarcos rablókat

Három hónap után eredményre jutottak a rendőrök

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - GERGELY IMRE

Homoródalmáson tartóztattak le két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy harmadik, még keresett társukkal együtt követték el szeptemberben a halállal végződő gyergyóalfalvi rablást.

Elkapták a halálos áldozattal járó rablás feltételezett elkövetőit – jelentette be a Hargita megyei rendőr-főkapitányság. A szeptember 17i bűncselekmény során egy 74 éves férfi meghalt, az ezt az ügyet vizsgáló rendőrök három hónapos nyomozás után homoródalmási férfiakra csaptak le. A 20 éves B. Sz. és a 37 éves J. K. ellen 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el a Hargita Megyei Törvényszék. Feltételezett tettestársukat, a 24 éves, szintén homoródalmási M. A.-t nem találták meg, őt még keresik a rendőrök.

A rablás, ami megrázta az alfalviakat

Három álarcos tört rá saját otthonában a 74 éves L. I.-re és a vele egy lakásban élő 63 éves húgára szeptember 17-én késő este. Az elkövetők pénzt követeltek, megfenyegették és megkötözték az idős embereket, felforgatták a lakást, pénz után kutatva. Az áldozat testvére csak később tudta kiszabadítani magát, és a szomszédba szaladt át segítséget kérni. A hatóságok akkor semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adtak a nyilvánosságnak, csak az alfalvi szomszédok által elmondottak alapján közöltünk információkat. Volt, aki úgy tudta, hogy a rablók hiába követték el a bűncselekményt, mert az áldozatok nem tartottak pénzt otthon, másvalaki ellenben azt mesélte, hogy az álarcosok tudhatták, hogy éppen azokban a napokban jutottak nagyobb pénzösszeghez az öregek. Azt is elmondták, hogy az elkövetők magyarul beszéltek.

A hatóságok helyszínre érkezésekor a férfi már nem élt. A halál konkrét okát nem hozták nyilvánosságra. Ez a letartóztatásokról szóló rendőrségi tájékoztatásból sem derül ki.

A hatósági közlemény lényege

A szerdán megjelent közlemény szerint szeptember 17én 23 órakor hatolt be a három álarcos férfi az alfalvi házba, amelynek ajtaja nem volt bezárva. Megkötözték a házban tar- tózkodó L. I.-t és testvérét, C. I.-t, a lakást végigkutatták, és 6000 lejt vittek el. Rövid időn belül az idős férfit holtan találták. A helyszíni vizsgálat és a három hónapos nyomozás eredményeként öt helyszínen végeztek házkutatást Homoródalmáson, és ezek nyomán négy személyt hallgattak ki december 19-én. B. Sz. és J. K. ellen 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el a törvényszék minősített rablás elkövetésének gyanújával. A harmadik keresett személy, M. A. nem került kézre, elfogásáért dolgozik a rendőrség.

Arról is beszámoltunk szeptemberben, hogy a kárvallottak elmondása szerint Alfaluban és a környéken több más házban is álarcos betörők jártak, ezt a rendőrség akkor nem erősítette meg. Nincsenek információk egyelőre arról sem, hogy a két elfogott gyanúsított és a keresett harmadik személy összefüggésbe hozható-e ezekkel a bűncselekményekkel.

KORÁBBI FELVÉTEL: GERGELY IMRE

A rablás helyszíne. Ide tört be a három álarcos

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.