Nyugodtabb volt az idei karácsony

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - ISZLAI KATALIN

Kevesebb bűncselekményt és kihágást azonosítottak a rendőrök és a csendőrök, kevesebb tűzesethez riasztották a tűzoltókat, súlyos közúti baleset pedig nem történt karácsonykor Hargita megyében. A megkérdezett szóvivők egyetértettek abban, hogy a korábbi évekkel ellentétben nyugodtabb volt az idei ünnepi időszak.

Szentestén 40 bevetésük volt

A szentestét megelőző napon akadt több teendője a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőségnek, de a karácsonyi időszakban nagyrészt csendes, békés hangulat uralkodott a megyében – jelezte megkeresésünkre Suciu Gheorghe szóvivő. Mint mondta, december 23-án 39 bevetésük volt, és két esetben róttak ki pénzbírságot 300 lej értékben nem engedélyezett helyszínen való alkoholfogyasztás miatt. Emellett négy bűncselekményt is azonosítottak: két eset Maroshévízen történt, itt törvényellenes horgászat miatt állítottak elő két személyt, a másik kihágást pedig Csíkszentkirályon állapították meg, ahol ugyancsak két személyt kaptak rajta, amint engedély nélkül vágtak ki öt fát 3500 lej értékben. Szentestén 40 bevetésük volt, és egyetlen kihágást sem azonosítottak, 25-én pedig 38 bevetésen vettek részt a csendőrök, és egy esetben róttak ki pénzbírságot szintén a nem engedélyezett helyszínen való alkoholfogyasztás miatt.

Nyugodtabb karácsony

A korábbi évekkel ellentétben nyugodtabb karácsony volt az idei Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője szerint is. Az elmúlt napokban egyetlen súlyos közúti baleset sem történt a megyében. A rendőrök 28 bűncselekményt azonosítottak, és 46 esetben róttak ki pénzbírságot 17 715 lej értékben közúti, illetve a társadalmi együttélési normákkal kapcsolatos kihágások miatt. Az ünnep alatt öt gépjárművezetőnek vonták be a jogosítványát, közülük hárman alkohol befolyása alatt álltak.

Kevesebb tűzeset

A megelőzéssel kapcsolatosan egyre tudatosabbak a Hargita megyeiek, hiszen míg a korábbi években karácsony első napján több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat például az áram alatt hagyott elektromos karácsonyfadíszek miatt, idén december 25-én egyetlen tűzeset sem történt a megyében – tudtuk meg Alina Maria Ciobotariutól, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivőjétől. Huszonnegyedikén viszont ötször is riasztották őket: Gyergyószárhegyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában kigyulladt kéményekhez, Csíkborzsovában és Kissolymoson pedig épületekre is kiterjedő tűzesetekhez. A szóvivő tájékoztatása szerint továbbá a tűzoltóság elsősegélynyújtó csapatai (SMURD) 24-én négy, 25-én pedig öt helyszínre szálltak ki.

FOTÓ: BARABÁS ÁKOS

Kevés alkalommal tárcsázták az egységes segélyhívószámot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.