Szilveszteri vígjáték

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - PETHŐ MELÁNIA

Shakespeare komédiájával zárja az idei évet a Figura Stúdió Színház: a székely udvarhelyi Tomcsa Sándor Színházzal koprodukcióban készített Felsültek vs. szerelem című darabot mutatják be december 30án, szombaton 19 órakor mintegy szilveszteri vígjátékként. Shakespeare Lóvátett lovagok drámájából indul ki a történet, nőkkel és férfiakkal, szerelmesekkel és szenvedőkkel, na meg a szilveszteri hangulatot idézve: fogadalmakkal és azok megszegőivel – olvasható az udvarhelyi társulat ismertetőjében.

Ajánló

„(…) velem vannak fennakadva, mert hogy a testem a lelkemen keresztül Julkával öszszeakadt. S az a baj, hogy ránk akadtak” – szól a Bolond bánata, mely minden baj forrására rámutat: a nőre, pontosabban a tilalomra, ami egyben a komédia kiindulópontja is.

Navarra királya és három kísérője a celebek mámorával hoz- za meg az új törvényt: egyetlen élvezet lesz elfogadható csupán, és az a tanulmány öröme. Ennek megtartásához a legfontosabb intézkedés kitiltani a nőket az udvarból. Mi történik, ha négy hírnév-hajhász férfi fogadalmat tesz az önmegtartóztatásra? Valószínűleg semmi, ha magukban maradnak, szerencsétlenségükre azonban, nem sokkal a fogadalom megtétele után, négy nő érkezik a kastélyba… A francia királylány és három udvarhölgye méltó ellenfélnek bizonyul a hiú emberek küzdelmében. Ezek után már csak Shakespeare különleges verbális poénokra épülő szövege, valamint korunk szerelmi küzdelmeit idéző verselései tehetik még izgalmasabbá az így kialakuló bonyodalmakat.

Az előadásra jegyek válthatók ma és holnap 15 és 19 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227 011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. A belépők ára 20 lej.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.