A Progym Brassóban kezdi az évet

Gyergyói Hírlap - - SPORT -

Nem mulatozhatnak sokáig a gyergyószentmiklósi jégkorongozók szilveszterkor, hiszen január 3-án, szerdán máris fontos mérkőzést játszanak. Az alapszakasz dobogójának sorrendje, és persze a későbbiekben az elődöntős pályaválasztói előny múlik a Brassói Coronával vívott párharcon. Mivel a Csíkszeredai Sportklub aligha veszíti már el az elsőségét, a második és harmadik helyért küzd a Progym és a Corona. Az már szinte biztos, hogy ez a két csapat játszik majd az egyik elődöntőben, de az alapszakaszban jobb helyezést elérő rendezheti saját pályáján az első két mérkőzést, és ha szükség lesz rá, akkor a mindent eldöntő ötödiket is. Mint ismeretes, a Progym van jelenleg előnyben, hiszen a két csapat idei három egymás elleni mérkőzéséből kettőt megnyert. A szabályzat szerint minden csapat hatszor játszik minden ellenfelével, de a jégkorongszövetség programjából hiányzik két Corona–Progym meccs, ame- lyeket még szeptember végéről halasztottak el. Ezek időpontját majd a következőkben fogják kitűzni. Az biztos, hogy sűrű lesz a január a brassóiak számára, a hazai bajnokságban 8 mecscset kell játszaniuk, a két, még nem programált Progym elle- ni találkozójukon kívül, és ehhez jönnek hozzá még az Erste Liga találkozók, ahol még szintén harcban vannak a rájátszásért. Az új év első meccse előtt sem sokat pihenhetnek, ma este a Vienna Capitals II, szombaton a Sportklub csapatát látják ven-

A bajnokság állása: Sportklub (24 meccs/65 pont), Progym (21/39), Galac (21/32), Brassó (15/26), Steaua (23/24), Sportul (20/0).

Nyertek az U18-asok

Karácsony előtt, december 22- én és 23- án Otopeni- en, a Ion Țiriac által épített műjégpályán lépett pályára a Gyergyószentmiklósi ISK U18as korosztályú csapata, a Bukaresti Steaua vendégeként. A fiatalok mindkét találkozójukat két góllal nyerték meg. Előbb 4–2-re, majd 6–4-re győztek a mieink.

Steaua–Gyergyói ISK 2–4 (0– 0, 1–2, 1–2). Gyergyói gólszerzők: Kosza Tivadar, Borsos Balázs, Gergely Péter, Tódor Csaba.

Steaua–Gyergyói ISK 4–6 (0– 1, 3–3, 1–2). Gyergyói gólszerzők: Tódor Csaba 2, Sándor Alex 2, András Csongor, Kosza Tivadar.

FOTÓ: A PROGYM SK FACEBOOK OLDALA

Ahogy az eddigi meccseken, szerdán is nagy küzdelem várható

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.