Gyóban is bemutatják a székely szótárt

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS -

Attila Bühnagy széárát mutatják be ma gyergyószentmiklósi si ház Karancsi Sánben. A kiadványt a köppen ajánlják az eseervezői: „Több mint szószedet: sok- sok ől álló elbeszélésköörű fotókkal illusztyos, igényes munka. tális alkotás: 472 olkilogramm. Röviden mezhető Sántha Attigy székely szótára szentgyörgy, Gyimesközéplok, Zabola és Csíkszereda után a gyergyószentmiklósi közönség is közelebbről megismerhet.

Két kiváló székely fotós, Ádám Gyula és Fodor István képei színesítik a könyvet, amelyeken keresztül vizuálisan is megfoghatjuk a székely néplelket. Mindkét fotográfus közismert Gyergyószéken: gyakran találkozhattunk Ádám Gyula munkáival, Szárhegyre is visszajáró vendég. Fodor István nevét is okkal kötjük szárhegyhez az orr fül fogadja a Munzlinger-rendelőben a gyógyulni vágyókat.

Kinek ajánlja a kötetet a szerző – tette fel a kérdést egy újságíró. Válasza rövid és lényegre törő: Mindazoknak, akik használják a magyar nyelvet. Ugyanis a székely nyelvjáráson és észjáráson keresztül bepillanthatunk a magyar nyelv születésének csodájába.”

A könyvbemutatón jelen lesz a szerző, Sántha Attila, Ádám Gyula és Fodor István fotósok, felolvasnak Muszka Sándor és Orbán János Dénes A beszélgetést

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.