Ékely–magyar hokigála Csíkban

As László május elsején ötödik alkalommal hozza össze a jótékonysági eseményt

Gyergyói Hírlap - - T - DOBOS LÁSZLÓ

alkalommal méri rejét Székelyföld yarország jégkologatottja. A testcs helyszíne ezíkszereda lesz, -jén a Vákár Laégpálya ad ottszékely–magyar ngünnepnek.

etgazda Vargyas Lásznem kell bemutatni. rgyóalfaluban szülegyószentmiklóson lett átékos, majd Magyarkerült, ahol előbb a yi Lehelben szerepelt, unaújvárosba igazolt. A el többszörös magyar kupagyőztes lett. yföldön és Magyarorjátszottam, sok jó baaz anyaországban és is. 2006-ban gondolhogy nincs annál jobb, az egykori társakkal taArra gondoltam, hogy szüleimhez meghívom at, és hokizunk egyet en, természetes jégen. re ment az elképzeléGyergyószentmiklósról tek, hogy legyen ott a a fedett csarnokban. Inunk, és 2006. december rendeztük az első SzéMagyarország találkotelt házat és hatalmas ott. Idén lesz az ötödik ynek teljes bevételét a a atya árva gyerekeinek támogató dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánljuk fel” – mondta Vargyas.

A hokigálát felvezető tegnapi csíkszeredai sajtótájékoztatón jelen volt Vargyas László, a rendezvény ötletgazdája, Nagy Attila Ferenc, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője és Ráduly Róbert Kálmán,

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere kijelentette, hogy a székely– magyar hokigála május 1-jén 18.00 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni. Rádulytól megtudtuk, hogy az eddigieknél emlékezetesebbé, tartalmasabbá szeretnék tenni az idei gálát, ezért meglepetésekkel is készülnek. A csíkszeredai polgármester a székely csapat összetételéről annyit mondott el, hogy a csapat gerincét a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi játékosok alkotják, de meghívták a külföldön játszó csíki hokisokat, többek között Sofront és Bartalist.

Vargyas hozzátette, hogy a magyarországi csapatban helyet kap több nemrég visszavonult já- tékos: Szuper Levente, Horváth András, Ladányi Balázs és Vass Márton. Lesz 23. játékos is, erre a posztra licitálást szerveznek.

Nagy Attila Ferenc, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője arról számolt be, a hogy a székely–magyar hokigála előtt Erdélybe érkezik a magyar U15-ös és U16-os jégkorong-válogatott, amely Székelyföld hasonló válogatottjával játszik három-három mérkőzést.

FOTÓ: GECSE NOÉMI

Nagyszabású hokigálára készülnek. Balról jobbra: Nagy Attila Ferenc, Vargyas László és Ráduly Róbert Kálmán

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.