Előadás Arany János műveiből

Gyergyói Hírlap - - ÁLIS -

Antal Sándor brácsaművész és Tóth Péter Lóránt versvándor, Radnóti-díjas versmondó előadásával folytatódik a Klassz–Tavasz Fesztivál rendezvénysorozata Gyergyószentmiklóson. Az Arany Erdély című produkciót május 11én, pénteken este fél nyolctól nézheti meg a közönség a művelődési ház stúdiótermében.

Az ismertetőben ez áll: állítólag Arany János életében soha nem járt a Király-hágón túl, fizikai értelemben soha nem járt a történelmi Erdélyben. A verseiben, balladáiban megbújó költő lelke viszont bejárta az egész világot. Műveit sokan feldolgozták. Sokféleképpen A két előadó (Tóth Péter ból és Antal Sándor brácsaművész Székelyföldről) a két legtisztább hangot választotta Arany megidézésére: a szó és a húr játékát. A szavak, a zene és a csend Erdélybe hívják a közönséget. Közös utazás Erdély-szerte az ősök nyomán. Példás férfiak, női sorsok és humor idéződik meg a közel egy órás előadásban. Versek és zene, ballada és népdal találkozása. A találkozások és utak kereszteződésében az ember, akiről azt tartják, hogy már nem is magyarul írt, hanem aranyul.

Jegyek elővételben a művelődési ház irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 10 óráig. Helyfoglalás a 0266 361 992 es vagy a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.