Ugusztusi hokibajnokság

Udták befejezni időben az ifjúsági jégkorong-bajnokságokat

Gyergyói Hírlap - - T -

ifjúsági korosztályban szervezett bajnok2017/18-as idényben a Román Jégkorong ség (FRHG), de egyiket sem sikerült a tt időpontokra befejezni. Tegnap délután tartott Bukarestben a szakszövetség vetülete, a szövetségi büró, ahol eldöntötték, z elmaradt ifjúsági mérkőzéseket auguszpótolják.

lésen Székelyföldet os László, a CsíkszereSportklub elnöke képki elmondta, hogy bár éig le kell jelenteni a zi szövetségnek ( IIHF) ágok végeredményét, zatban létezik egy ciky a rendkívüli esetekre k, és azt az IIHF is fiveszi. Arról döntöttek, lmaradt mérkőzéseket ban pótolják, ekkor fez U16-os, az U18-as és korosztályú bajnoksázövetségi büró két bajgeredményét fogadta el tegnap, a női és a férfi felnőtt bajnokságét, mindkettőt a Csíkszeredai Sportklub nyerte. A tegnap délutáni gyűlés után egyébként a román szakszövetség vezérkara Dániába utazott, részt vesz az A-csoportos hokivébével egy időben zajló IIHF-kongresszuson.

Még az alapszakasz sem fejeződött be

Az U20-as korosztályú bajnokságba csak a Brassói Corona és a Bukaresti Steaua nevezett, a 12 meccses alapszakaszt az egyik fél harmadik győzelméig tartó

Az U16-osoknál ezüstérmes a Gyergyói ISK

Valamivel tisztázottabb a helyzet az U16-osoknál, itt be tudták fejezni az alapszakaszt, az első két helyen végzett Csíkszeredai ISK és a Gyergyószentmiklósi ISK pedig letudta a bajnoki döntőt. A kiírás szerint az egyik fél harmadik győzelméig tartott volna, de végül csak két találkozót rendeztek, ezeket 10–2-re, illetve 5–3-ra nyerte a Gál Sándor által felkészített Csíkszeredai ISK. A bronzmeccsen a Felcsík SK ellenfele a Galaci Dunărea kellett volna legyen, de a Duna-partiak lemond-

A kisebbek erdélyi ligája

A kisebb korosztályokkal továbbra sem törődik a Román Jégkorong Szövetség, számukra nem is szerveznek hivatalos országos bajnokságot. Így az U14-es és U12-es korosztály csak annak úgy játszhat szervezett formában hazai szintéren mérkőzéseket, hogy létezik az Erdélyi Jégkorong Ligának (THL) nevezett sorozat a Hargita Megyei Jégkorong Egyesületnek köszönhetően. A THL idén az ötödik szezonját zárta. A sorozatban már korában lezárultak a küzdelmek.

Gyergyói ezüst az U12-eseknél

Az U12-es kiírásban székelyföldi döntőt láthattak az érdeklődők, hiszen a Felcsík SK, illetve az ISK Lendület Gyergyószentmiklós csapott össze az aranyért folyó csatában. A finálé első meccse szoros csatát hozott, amit jól jellemez, hogy csupán egy találat született, és azt a hazai pályán kezdő Felcsík SK szerezte. A második összecsapáson viszont a felcsíki alakulat 7–1-re nyert. Ezen korosztályban a kisdöntőben az ISK Csíkszereda a Brassói Coronát győzte le.

Az U14-eseknél nem székely, de nem is román csapat lett a bajnok, hanem a Moldovai Köztársaság csapata, a Kisinyov-i Gloria. A döntőt a Felcsík SK-val vívták a moldovaiak. Az első meccsen 4–3ra nyert a Felcsík SK, majd 4–2-re és 6–3-ra győzött a moldáv alakulat. A kisdöntőben ISK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós párharcot rendeztek, amelyet a csíkiak nyertek meg.

FOTÓ: SZÉKELYFÖLDI JÉGKORONG AKADÉMIA

döntőt Csíkszereda és Gyergyószentmiklós vívta

FOTÓ: A FELCSÍK SK FACEBOOK OLDALA

ezüstérmes gyergyói csapat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.