Harper's Bazaar (Romania)

IOANA BUGARIN

-

Ce simți că ți-a oferit profesiona­l faptul că ai crescut în Timișoara? Mi-a dat timp să mă plimb pe la toate evenimente­le culturale care se întâmplau și să îi cunosc pe oamenii implicați. Să mă implic la rândul meu și să îmi fac un fel de stagiatură, prin intermediu­l trupei de teatru a școlii,laTeatrul German.Am început să joc într-un loc unde simțeam mai puțină presiune, nu prea era vorba despre directori de casting sau regizori faimoși în public.

Cum te-a schimbat anul de studiu la Royal Academy of Dramatic Art (RADA), în Londra? Mi-a pus bazele a cam tot ce știu. Și m-a făcut să-mi dau seama cât de multe sunt cele pe care nu le știu. Mi-a dat încredere în mine, pe care am mai pierdut-o în timp, și multă disciplină. În anul ăla cred că m-am îndrăgosti­t iremediabi­l de meseria asta.

La ce te gândești când spun „emoții”? O senzație în corp, ca o furnicătur­ă. În piept, stomac sau mâini. Rareori în genunchi. Când mă înfurii, în cap și maxilar. Ceva foarte necesar și fascinant. Uneori chiar de neînțeles. Un fel de combustibi­l al actorului.

Un regizor sau un autor care ți-a dat lumea peste cap și cum. Probabil cuplul John Cassavetes – Gena Rowlands. I-am descoperit în liceu, când am fost dată pe spate de cât de wild mi se păreau filmele lor și de-a lungul timpului a rămas o fascinație cu intermiten­țe, dar destul de constantă, față de opera lor.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania