Harper's Bazaar (Romania)

24 DE ORE CU ANDREI DINU

-

Cum decurge o zi din viața designerul­ui și scenografu­lui, printre colecțiile brandului de streetwear

Prosper Center și costume și decoruri pentru spectacole de teatru sau performanc­e-uri.

:30 - 8:00 A.M. Mi-e greu să mă trezesc, dar știu că pot face mai multe lucruri dacă mă trezesc devreme. Iar atunci când lucrez pentru Prosper Center, trebuie să mă duc la atelier și oamenii de acolo încep munca devreme. Primele lucruri pe care le fac sunt să mă spăl și să-mi fac cafeaua. Cafeaua de dimineață e de bază. Dacă am nevoie, mai beau una mai târziu, dar mă feresc de prea multe excitante. Îmi plăcea să cred că și cafeaua, și Cola mă ajută împotriva migrenelor. Nu-i chiar așa. 8:15 A.M. Cât îmi beau cafeaua, citesc știrile pe telefon, mă uit pe Instagram, deschid site-urile de sport. Îmi place să mă uit la fotbal, așa că verific dimineața ce s-a mai întâmplat, dacă am ratat ceva. Sunt fan Liverpool. Diseară e meci. Au șansa, după 29 de ani, să câștige campionatu­l. Mă enervez uneori la meciuri, dar încerc să nu mă mai implic așa de tare. A fost haios când am lucrat cu Alexandra [partenera lui] la proiectul de la Bayern München [N Football, un meci de fotbal cu regulile schimbate pe care Alexandra Pirici & Jonas Lund l-au realizat anul trecut cu juniorii clubului și pentru care Andrei a făcut costumele]. Începuseră­m amândoi să urmărim fotbal și atunci aveam un partener, numai că ea își pierdea interesul mai repede decât mine. Nu joc fotbal însă. Am încercat tai chi cu Alexandra o perioadă. Mă atrage mai mult alpinismul; deocamdată am făcut bouldering la o sală din București. Îmi place că la alpinism ești legat mai mult de natură. Și tai chi-ul se poate face afară,dar e mai degrabă urban. 8:30 A.M. După ce beau cafea,nu prea îmi vine să mănânc. Mă forțez un pic să mănânc ceva, orice – sendvișuri sau cereale cu lapte. 8:45 A.M. În general,port trening.Dar am și niște jeanși. I-am cumpărat când am aplicat la viza SUA pentru proiectul Alexandrei de la New Museum [Co-natural, prezentat la muzeul din New York în 2018; Andrei a realizat designul de expoziție – lumini, decor și display holografic]. Nu știu dacă au avut vreo influență, că oricum nu te vezi decât de la brâu în sus din spatele ghișeului. Astăzi am fost la Registrul Comerțului și m-am îmbrăcat în jeanși. [Râde.] 9:00 A.M. Ori mă duc să lucrez la atelier, ori rămân acasă să trimit e-mailuri și să comand pe Internet materiale sau diverse accesorii de care am nevoie pentru Prosper Center sau pentru scenografi­e. Dacă nu le găsesc online, trebuie să mă duc să le caut prin oraș, numai că Bucureștiu­l nu excelează la capitolul materiale, mai ales din zona sport, care mă intereseaz­ă pe mine. Ascult muzică pe drum sau dimineața: Frank Ocean, PNL – niște rapperi francezi – și Adda Kaleh.

Prosper Center – devenit Prosper Plaza după renovare – a fost un mall low profile undeva pe Calea 13 Septembrie, lângă Rahova. Am locuit pe acolo o perioadă și mi s-a părut interesant să îi folosesc numele. Pentru brand mă atrage o zonă eclectică cu o juxtapuner­e de stiluri și o imagine hibridă în care se îmbină interesele mele – sport, pop culture, costume de teatru, artă – cu ceea ce văd pe stradă și mă inspiră. În colecția nouă m-a interesat mai ales ideea de interior – exterior. De exemplu, am în colecție un trening din material de prosop. Voiam să fac ceva legat de halatul de baie purtat în exterior. Sunt niște doamne care mai ies la magazinul din colț în halate. Un fel de blurare a granițelor dintre casă și stradă. Apoi există o piesă pe care am reluat-o două colecții la rând pentru că prima oară n-a ieșit atât de bine pe cât ar fi trebuit: o jachetă care seamănă cu o plapumă. E inspirată din plapuma de lână și satin care era populară până-n capitalism. Mi-a plăcut cum arată plapuma asta și caut mereu să combin decorațiun­i interioare cu haine – vezi goblenul pe care-l tot folosesc ca un element distinctiv al brandului. Prima jachetă, din satin, arăta bine, dar nu era foarte funcțional­ă. Am reluat-o acum, din fâș, mai ușoară. Apropo de juxtapuner­ea de stiluri, mai am o rochie lungă argintie a cărei parte de sus e sport. Aici am pornit de la material pentru că am găsit un lycra elastic și foarte lucios, care are o notă sport,

 ??  ?? „Clienții sunt de vârsta mea – 30 și ceva de ani – sau mai tineri, deși mi-ar plăcea să poarte Prosper Center și cei mai în vârstă. Am făcut o poză cu bunica mea într-un trening.Îi stătea destul de bine.” Andrei Dinu și bunica lui, în piese ProsperCen­ter10:00 A.M.
„Clienții sunt de vârsta mea – 30 și ceva de ani – sau mai tineri, deși mi-ar plăcea să poarte Prosper Center și cei mai în vârstă. Am făcut o poză cu bunica mea într-un trening.Îi stătea destul de bine.” Andrei Dinu și bunica lui, în piese ProsperCen­ter10:00 A.M.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania