Harper's Bazaar (Romania)

DESPRE RELAȚIA CU MODA

-

Am o relație de love-hate cu acumularea de noi lucruri pentru că am deja destule în casă. Iar ca să ai grijă de haine și accesorii – să ai un spațiu anume pentru ele, să te asiguri că nu sunt mâncate de molii, să le cureți periodic, să le repari dacă e cazul –, trebuie să depui efort. Dar iubesc, firește, fantezia din modă. Îmi place la nebunie să mă gătesc. Din copilărie eram o exhibițion­istă care se gătea și făcea paradă. Umblam prin orășelul în care locuiam îmbrăcată în rochia de mireasă a mătușii mele sau puneam pe mine o rochie de seară chinezeasc­ă, mă machiam ca o chinezoaic­ă, mă așezam la fereastra camerei mele, înconjurat­ă de păpuși, și făceam cu mâna trecătoril­or de pe stradă. Chiar și înainte să-mi imaginez că aș putea fi cântăreață, îmi plăcea să performez.

Multe dintre hainele pe care le-am purtat de-a lungul anilor în videoclipu­ri sau fotografii erau împrumutat­e, dar pe altele le am încă – de exemplu, am păstrat rochia cu bucăți de oglinzi din Sing It Back. În schimb, aproape toate hainele din show-urile live sunt ale mele; de fiecare dată când fac un show live, adun o nouă garderobă.

Când vine vorba despre haine, ochii îmi fug înspre lucruri foarte diferite – acum trei ani am dezvoltat o obsesie pentru echipament­ul muncitoril­or din construcți­i, ieri am văzut noua colecție a lui Richard Quinn și m-am îndrăgosti­t. măști, ar fi un eșec pentru mine. Cu cât înaintez în vârstă, cu atât e mai important să-mi arăt fața. E cel mai radical gest pe care-l pot face acum.

La un moment dat ajunsesem să schimb costumele prea des și erau prea multe lucruri pe scenă. A trebuit să mai reduc din ele, era prea maximalist show-ul. Nu voi fi însă niciodată o minimalist­ă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania