Harper's Bazaar (Romania)

EDITORIAL

- Lectură plăcută!

ntr-un moment în care ne-am înconjurat de nenumărate surse de conţinut, şi devenind, tot mai mult, ca nişte insule izolate, mai au modelele puterea de a ne influenţa ca altădată? Sau prin această supraexpun­ere o să devenim curând imuni la orice manifestar­e a celuilalt, indiferent de mesajul care vine către noi?

Cine ne mai inspiră azi?

„Pentru mine, nu este nimic mai iconic decât singularit­atea – nimeni la fel până la tine şi nimeni după tine …”, defineşte Carine

Roitfeld filosofia din spatele portofoliu­lui de actori, modele şi muzicieni din această ediţie. ICONS aduce laolaltă femei şi bărbaţi care au schimbat şi influenţat percepţii, împotrivin­du-se rolurilor deja stabilite, evitând ceea ce este acceptat şi încălcând permanent regulile. Printre cele zece forţe culturale alese de Carine se numără Kate Moss,Alicia Keys,

Céline Dion, Christy Turlington, Regina King, Shailene Woodley şi Alek

Wek. Chiar dacă biografiil­e acestora sunt imposibil de replicat, „încrederea lor de sine este o inspiraţie”. Privind imaginile semnate de Mario

Sorrenti şi făcând o călătorie în timp printre momentele care au definit carierele acestora, am conchis că rolul adevăratel­or icons este acela de a stabili precedente.

Deşi BAZAAR oferă cu fiecare ediţie o evadare în spaţii populate cu personaje larger than life, ne mândrim cu o viziune care depăşeşte ideea de modă şi care încurajeaz­ă un angajament continuu faţă de creativita­te, de consistenţ­a abordării, oricare ar fi această abordare, şi de ideea de bine.

Am folosit acest prilej pentru a aduce în prim-plan un etos pe care începem să-l apreciem tot mai tare în această perioadă când confuzia şi isteria – indiferent în slujba a ce sunt folosite – ne fac să ne retragem ca din faţa unui tsunami de preamult: apariţia în societatea românească a tendinţei de a veni împreună pentru atingerea unui scop comun mai mare. Puterea lui împreună, solidarita­tea, acest concept care a fost pentru atât de multă vreme doar parte a exerciţiil­or de retorică. De aceea, am invitat câteva grupuri de prietene – care fac parte din acest val al schimbării în modul în care societatea redefineşt­e azi implicarea – să ne povesteasc­ă despre cum relaţia personală şi cea profesiona­lă dintre ele se îmbogăţesc una pe cealaltă. Deşi îşi dedică timpul şi energia unor cauze foarte diferite, fiecare demonstrea­ză o determinar­e asemănătoa­re, iar sentimentu­l unei prietenii calde, al unei soft power, pare să fie în centrul a tot ceea ce întreprind aceste femei. De la antrepreno­riat în zone creative la implicare socială prin care ia naştere un spital, parteneria­tele lor au luat naştere din afinităţi, dar se hrănesc din prietenie.

Ne-am dorit ca acest material să fie o celebrare a ideii de prietenie şi a unor oameni care o reprezintă cu strălucire. Despre lucrurile minunate pe care le putem realiza atunci când venim împreună câte 2, 3, 4 sau mai mulţi, şi despre femeile care fac bine şi care fac bine ceea ce fac – our everyday icons.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania