Harper's Bazaar (Romania)

LONDRA

-

Interesul Mădălinei față de film s-a manifestat mai târziu. Pe atunci făcea un master pe Industrii Creative la Goldsmiths, aceeași universita­te din sud-estul Londrei unde prietena ei încheia un master de Antrepreno­riat Cultural. Studiile lor la Londra s-au suprapus doar trei luni pentru că Ioana, hotărâtă de fel, a plecat imediat după licență, în timp ce Mădălina și-a luat un sabatic pentru a se lămuri în ce direcție profesiona­lă vrea să meargă. Înainte ca Ioana să se întoarcă la București, Mădălina a rugat-o să-i lase o listă de recomandăr­i de filme; Claire Denis, Leox Carax, Fassbinder și Greenaway se regăseau în această moștenire cinematogr­afică.

Ca deschizăto­are de drumuri la Londra, Ioana a împărtășit cu Mădălina câteva dintre plăcerile vieții acolo:„Descoperis­em niște teatre de care eram entuziasma­tă, încercam să merg în fiecare săptămână la câte un spectacol.”

Și i-a povestit despre Goldsmiths – despre orientarea sa de stânga, despre conștiința civică a studențilo­r, despre profesorii care încurajeaz­ă gândirea critică, nu reproducer­ea unor lucruri gândite de alții.

Pe lângă teatre, una dintre cele mai faine descoperir­i ale Ioanei la Londra a fost Fashion in Film Festival, inițiat în 2006 ca primul festival

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania