Harper's Bazaar (Romania)

LUMINI [i UMBRE

-

În culisele show-urilor Chanel sau în campaniile colecțiilo­r de machiaj, combină efervescen­ța creativită­ții personale cu

eleganța atemporală a brandului. Ne-am întâlnit la Paris cu LUCIA PICA,

Chanel Global Creative Makeup and Color Designer, pentru a afla totul despre noua gamă Noir et Blanc de Chanel și

recomandăr­ile ei pentru toamnă.

filtrele de Instagram, dar și un anumit tip de machiaj, bazat pe tehnici de conturare a feței. Putem să ne împotrivim acestor noi standarde?

Într-adevăr, în ziua de astăzi multe lookuri sunt despre conturare și iluminare sau aceeași formă de machiaj al ochilor de fiecare dată ... H.B.: Ce părere aveți despre această standardiz­are?

L.P.: Înclin cu siguranță către individual­izare și către exprimarea sinelui prin machiaj. Cred că fiecare trebuie să lucreze cu frumusețea pe care o are deja și să și-o pună în evidență, în loc să se străduiasc­ă să adopte un look pe care îl are toată lumea. Prin colecțiile mele, încerc mai degrabă să ofer mijloace prin care oamenii să experiment­eze și să găsească plăcere în a se machia, decât să le dictez cum să arate.

În fiecare colecție, aveți câte un produs aparte, inovator, cum este, în cea de toamnă, Le Gel Pailleté. Cum creați texturile? De unde vă vine inspirația?

L.P.: Uneori vine prin fotografii. De pildă, am văzut efectul luminii reflectate de apă și m-am gândit: Oh, mi-ar plăcea să am ceva proaspăt, ca un gel hidratant și luminos în același timp. Iar laboratoar­ele încep să lucreze la produse care să aibă acest efect.Alteori ei îmi arată ce au mai experiment­at și cred că va funcționa. În privința rujurilor pudrate Liquid Powder, am început inițial cu o pudră pentru buze în colecția Neapolis, din primăvara anului trecut, dar pudra trebuia mixată cu un balsam, de aplicat înaintea ei. Așa că următoarea propunere firească a fost de a ușura procesul și a avea un ruj cu efect de pudră, care să nu necesite aplicarea unui balsam în prealabil. Comunic constant cu laboratoar­ele Chanel înainte de a crea texturi sau nuanțe noi.

H.B.: Sunteți originară din Italia și lucrați pentru un brand franțuzesc. Ce ați adus din punct de vedere cultural brandului și cum v-a modelat el? Ne echilibrăm reciproc. Eu sunt destul de pasională și rebelă, ca un foc, și mereu împing lucrurile să se întâmple cum și când îmi doresc să se întâmple. Brandul mă îmblânzeșt­e prin grația și eleganța sa. În același timp, am învățat să mai las de la mine.

H.B.: Pentru machiajele de toamnă-iarnă, ne puteți indica trei produse absolut necesare? L.P.: Din colecția de machiaj, aș recomanda cu siguranță unul dintre top coat-uri (Pénombre este preferatul meu), una dintre palete (Noir Suprême) și Rouge Allure Velvet Extrême (Rouge Obscur).

 ??  ?? Din stânga sus, în sens orar: Le Vernis Pure White, Ombre Prèmiere Top Coat Pénombre și Carte Blanche, Rouge Coco Gloss Laque Noire și Crystal Clear, Stylo Yeux Waterproof Blanc Graphique și Noir Intense, Le Vernis Pure Noir
H.B.:
Din stânga sus, în sens orar: Le Vernis Pure White, Ombre Prèmiere Top Coat Pénombre și Carte Blanche, Rouge Coco Gloss Laque Noire și Crystal Clear, Stylo Yeux Waterproof Blanc Graphique și Noir Intense, Le Vernis Pure Noir H.B.:
 ??  ?? Le Gel Pailleté
L.P.:
Le Gel Pailleté L.P.:

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania