Harper's Bazaar (Romania)

LIBERTATE F~R~ MARGINI

-

Dăruiți-vă un sentiment de independen­ță și încredere absolută cu noul parfum Libre.

„SUNT CONȘTIENT CĂ AM GENERAT PROGRESE ÎN MODĂ și le-am permis femeilor să acceseze o lume a libertății care le era interzisă până atunci“, declaraYve­s Saint Laurent. De-a lungul carierei sale, designerul le-a dezbrăcat pe femei de norme și le-a îmbrăcat în haine destinate până în acel moment bărbaților, dezvăluind noi fațete ale senzualită­ții și feminități­i. Libertatea este amprenta sa și punctul de plecare al celui mai nou parfum lansat de casa Yves Saint Laurent: Libre.

O ESENȚĂ INOVATOARE

În 1977, parfumul Opium făcea istorie. Yves Saint Laurent propunea o creație cu rășini și condimente pe care le numea „florile focului”. În 1983, combinându-l cu violete pudrate, readucea în atenție trandafiru­l, considerat învechit în acea perioadă. Așa s-a născut parfumul Paris. În 2019, prin Libre, casa Yves Saint Laurent propune o idee nebunească: reinterpre­tarea unui fougère, un clasic masculin, o categorie olfactivă creată în 1883, cu mușcată, lavandă aromată, cumarină (o esență extrasă din fân) și mușchi de stejar. Cei doi parfumieri creatori, Anne Flipo și Carlos Benaïm, transformă această esență masculină în același fel în care couturieru­l Yves Saint Laurent transforma un smoching dintr-o piesă exclusiv masculină într-una perfect purtabilă de către o femeie.

Pentru Libre, fiecare dintre cei doi și-a adus propria viziune. Anne Flipo a propus Diva Lavender – o specie de lavandă din Provence, obținută din surse sustenabil­e, al cărei acord este exclusiv al casei – și Lavandin

– o esență extrasă din două specii de lavandă sălbatică. Carlos Benaïm, un parfumier cu rădăcini marocane, a propus un absolut din floare de portocal, plin de senzualita­te. Vanilia din Madagascar și nota de ambergris Grisalva completeaz­ă cocktailul olfactiv aparte al parfumului. După șapte ani și peste 1.500 de variații, esența a luat viață și a fost încapsulat­ă.

O STICLĂ UNICĂ

„Rochia să fie sobră, dar accesoriul nebunesc”, spunea Yves Saint Laurent. Această estetică a influențat ambalajul în care găsiți esența Libre. Suzanne Dalton, creatoarea designului, s-a jucat cu elemente opuse: transparen­ța sticlei și capacul negru, tensiunea lanțului ce susține capacul (o trimitere către lanțurile de aur purtate la gât,marca Yves Saint Laurent) și, ca element central, logoul brandului, creat în 1961 de legendarul designer grafic Cassandre, care îmbrățișea­ză sticla cu linii geometrice.

DUA LIPA ESTE LIBRE

Noua voce îndrăzneaț­ă a muzicii pop, ale cărei melodii au doborât recorduri, este ambasadoar­ea acestui parfum. Dua Lipa reprezintă imaginea mesajului „Scrie-ți propriile reguli”, reflectat de femeia YSL. Campania a fost creată împreună cu regizorul Nabil Elderkin și o înfățișeaz­ă pe cântăreață ca o forță a naturii, care își îmbrățișea­ză propria senzualita­te și nu cere nimănui acordul pentru cine și ceea ce este. Liberă, cu adevărat.

 ??  ?? Dua Lipa
Dua Lipa
 ??  ?? Apă de parfum Libre, Yves Saint Laurent, 50 ml, 460 Lei
Apă de parfum Libre, Yves Saint Laurent, 50 ml, 460 Lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania