Harper's Bazaar (Romania)

VIA}A MEA CULTURALĂ: EDITH ALIBEC

-

You

Uitasem

A New and Better ÎN FRUNTEA PLAYLISTUL­UI: Friends – Francis and the Lights ft. Bon Iver & Kanye West. Am descoperit-o recent la ziua de naştere a unei prietene şi nu înţeleg cum nu am auzit-o până acum. Este minunată. Recent am ascultat pe repeat şi Truth Is – Sabrina Claudio. Iar în timp ce completam interviul acesta, am dat play, după mult timp, la playlistul meu intitulat „hm”, de pe Spotify, cu Ben Howard, Jeff Buckley, Joni Mitchell, Ray LaMontagne. De duminică, aşa.

Când eram studentă la ASE, am văzut Oscar [i Tanti Roz de vreo 7-8 ori, mi-am dus toţi prietenii.Apoi au mai fost Îngropa]i-m` pe dup` plint`, la Teatrul Bulandra, şi Unchiul Vanea, în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul Maghiar din Cluj – amândouă m-au făcut să îmi spun că merită să faci meseria asta. Iar acum aproape doi ani, nu ştiu cum s-au aliniat planetele şi am ajuns printr-o conjunctur­ă la un spectacol în New York, People, Places and Things de Duncan Macmillan, venit de la National Theatre din Londra pentru o lună în New York. Nu ştiam la ce merg, am primit nişte bilete reduse de la cineva. A fost cel mai tare lucru pe care l-am văzut în teatru vreodată.

SERIALELE PERFECTE PENTRU BINGE-WATCHING: De vreo trei zile am început să mă uit la Killing Eve. E numai bun pentru binge-watching, dar mă abţin să fac asta, mă uit la cel mult un episod pe zi. Un adevărat binge-watching am făcut în martie şi aprilie anul acesta, când am văzut şapte sezoane din Game of Thrones ca să văd ultimul sezon deodată cu toată lumea. Am înţeles hype-ul.

DESCOPERIR­E RECENTĂ: Femei care alearg` cu lupii. Pove[ti [i mituri ale arhetipulu­i femeii s`lbatice, de Clarissa Pinkola Estés. O recomand tuturor fetelor, femeilor.

DESTINA}IE IDEALĂ DE VACAN}Ă: Încă o caut. Sunt sigură că o să se schimbe la un moment dat, dar momentan ar fi coasta Californie­i. Pentru că SUA a fost prima ţară străină pe care am vizitat-o. M-am îndrăgosti­t de Orange County – Newport Beach, Laguna Beach. LOCURILE UNDE-}I PLACE SĂ IEȘI ÎN BUCUREȘTI: Clişeic, dar nu prea îmi pasă unde sunt atât timp cât sunt cu cine trebuie. Aseară am dansat mult în Control. Deşi nu mă simt bine de fiecare dată când ies acolo, aseară au fost şi timing-ul, şi gaşca potrivite. Acum ceva vreme, am descoperit cel mai bun tartar de vită la Caju. O să zic şi de Upstairs Rooftop, pentru că este al unui prieten. [Râde.] Şi am amintiri faine de-a lungul anilor şi la Eden vara, şi la shaormerie la Dristor. Leg mai mult oamenii de locuri decât locurile de oameni.

PLĂCERE VINOVATĂ: Muzica comercială. Verific des Today’s Top Hits pe Spotify, ştiu cam tot ce mişcă. Îmi plac multe melodii de la Beyoncé, Taylor Swift, Ariana Grande. Mă intereseaz­ă industria muzicii din afară, nu ştiu să explic exact de ce. Îi urmăresc fiecare mişcare lui Scooter Braun, talent manager-ul lui Justin Bieber şi al Arianei Grande. Calific muzica comercială ca plăcere vinovată pentru că multă lume îşi dă ochii peste cap când le zic că ştiu pe de rost 7 rings – Ariana Grande.

Actrița din recentele premiere de teatru

și dezvăluie câteva dintre preferințe­le ei.

tata. Sunt multe lucruri pe care nu am apucat să îl întreb.Aş vrea să ştiu care au fost visele lui, lucrurile pe care le-a dorit să le facă şi nu le-a făcut, lucrurile acelea pe care nu le-a spus nimănui.Am multe semne de întrebare. Din prezent, aş vrea să iau cina cu Ed Sheeran. Şi pe el am atât de multe lucruri să îl întreb … După el, cu AliciaVika­nder, Scooter Braun şi Sara Blakely. PROIECTELE CARE TE ENTUZIASME­AZĂ ÎN ACEST MOMENT: Joc alături de Judith State şi István Téglás în spectacolu­l A New and Better You.A avut premiera recent şi mă bucur că împart o dată pe lună scena cu ei, îmi sunt foarte dragi şi mă simt conectată la ei într-un fel aparte, şi ca oameni, şi din punct de vedere artistic. Ieri am avut premiera spectacolu­lui Uitasem, de Gabriel Sandu, alături de Nicholas Caţianis Jr. Este bazat pe o poveste reală şi a fost o provocare din multe puncte de vedere, mă bucur că oamenilor le place. În curând va ieşi şi noul lungmetraj al lui Cristi Puiu, primul proiect la care am lucrat de când m-am întors în ţară [Edith a locuit trei ani în Germania, unde a studiat actorie la Athanor Akademie], şi ca actriţă, şi pe partea de cercetare. Aşa că mă bucur că îl vor putea vedea şi oamenii din jurul meu. Momentan mă entuziasme­ază proiectele pe care le pregătesc pentru anul viitor, nu prea vorbesc fără să ştiu că se vor întâmpla 100% sigur, dar unul dintre ele ar fi că îmi doresc să merg cu De ce fierbe copilul \n m`m`lig` în Londra din nou. Mi-a plăcut la nebunie când am jucat în mai anul acesta la teatrul The Gate, din Notting Hill. Au fost patru reprezenta­ţii în engleză şi îmi doresc să fac asta de mult mai multe ori.

One woman show-ul De ce fierbe copilul în mămăligă a avut premiera la München şi a fost prezentat apoi \n Zürich, Londra, Stockholm, New York, Bucureşti. A New and BetterYou şi Uitasem se joacă la POINT.

 ??  ?? SPECTACOLE­LE DE TEATRU CARE }I-AU SCHIMBAT VIA}A:
Edith Alibec şi Judith State în A New and Better You
Sabrina Claudio, Truth Is
Killing Eve
}I-AR PLĂCEA SĂ IEI CINA CU …
SPECTACOLE­LE DE TEATRU CARE }I-AU SCHIMBAT VIA}A: Edith Alibec şi Judith State în A New and Better You Sabrina Claudio, Truth Is Killing Eve }I-AR PLĂCEA SĂ IEI CINA CU …
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania