Harper's Bazaar (Romania)

GHID de SUPRAVIE}UIRE

-

Ce să mâncați și să beți pentru ca Sărbătoril­e să nu

aibă repercusiu­ni majore asupra siluetei.

alegerile sănătoase”, spune Flavius Ursachi, head coach la Bodyshape Transforma­tion Center. Iată câteva exemple de mic dejun: omletă cu legume ori cu roșii și ciuperci sau salată cu brânză de capră. Dacă totuși nu aveți alte soluții la îndemână, recurgeți la un smoothie din pudră proteică, recomandă specialist­ul.

Uitați-vă pe masa cu bunătăți și vedeți care dintre ele vă face mai mult cu ochiul. „Dacă aveți poftă de ceva anume din preparatel­e de sezon, faceți din acela felul principal, într-o combinație ușoară. Ca regulă generală, sunt de preferat preparatel­e care nu au multe ingredient­e: cu cât mai simplu, cu atât mai indicat”, explică Claudia Buneci, health coach și consilier în nutriție la KinetoFit. Atunci când gătiți, puteți adapta rețetele tradiționa­le, pentru o digestie mai ușoară, fără a compromite gustul. De exemplu, puteți prepara sarmalele fără orez, doar cu carne și legume, recomandă ea.

Presiunea din partea celor din jur poate fi greu de combătut, dar nu ezitați să refuzați când nu mai puteți mânca. Poate consideraț­i că nu este politicos să o faceți, dar acela este un moment bun în care să vă gândiți că nu este corect față de propriul corp să mâncați mai mult decât stomacul „poate duce” și decât organismul are nevoie, spune Claudia Buneci. În plus, excesul de colesterol, zahăr sau alcool vă va da o stare de oboseală, pe care o veți resimți la întoarcere­a la birou, avertizeaz­ă Dragoș Luscan, wellness coach la KinetoFit. LIMITA}I OP}IUNILE DE ALCOOL. Acesta nu doar blochează digestia, ci conține și multe calorii, spune Claudia Buneci. Alegeți cumpătat și beți cât mai multă apă. Înainte de a comanda un cocktail la o petrecere, beți un pahar de apă minerală. Preferați băuturile fără adaosuri de siropuri cu multe calorii. În timp ce un Cuba Libre poate avea aproximati­v 97 de calorii, mai ales dacă optați pentru amestecul cu Cola Zero, un Piña Colada poate ajunge până la 245 calorii, iar un Frozen Margarita până la 500 de calorii. PĂSTRA}I O RUTINĂ A EXERCI}IILOR FIZICE.

 ??  ?? FACE}I MAI PU}INE COMBINA}II.
REFUZA}I.
FACE}I MAI PU}INE COMBINA}II. REFUZA}I.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania