Harper's Bazaar (Romania)

C~L~TORIE OLFACTIV~

-

Întrebaţi orice dermatolog – toţi vor spune că protecţia solară este cel mai important gest pe care-l puteţi face pentru a păstra prospeţime­a feţei timp îndelungat. Într-o clădire centrală din Capitală, m-am întâlnit recent cu Corina Allan, consultant estetic Paula’s Choice în România, pentru a realiza un test cu Observ 520, un dispozitiv de scanare a tenului care analizează starea actuală a pielii, în straturile profunde, vizând textura, elasticita­tea, fermitatea, porii, cantitatea de sebum, culoarea şi semnele de îmbătrânir­e. Imaginile mi-au arătat că, deşi aproape invizibile cu ochiul liber, petele sunt cea mai arzătoare problemă a tenului meu, chiar dacă aplic zilnic creme cu factor de protecţie solară. „Un procent foarte mic de oameni utilizează suficientă cantitate de cremă cu SPF. Dincolo de asta, majoritate­a nu reaplică de-a lungul zilei. O cremă folosită dimineaţa nu poate avea acoperire până seara, aşa că reaplicare­a la două ore este esenţială”, spune Allan. „Este important să oferiţi aceeaşi protecţie tuturor zonelor feţei. Cel mai mic risc de alergie îl au filtrele minerale de SPF, cele care de obicei lasă pe ten o uşoară peliculă albă”, adaugă specialist­a. Pentru reaplicare în timpul zilei, ca să nu vă stricaţi machiajul, recurgeţi la spray-uri şi pudre ce conţin factor de protecţie.

Un rol important în păstrarea tinereţii pielii îl are şi exfolierea chimică, realizată cu ajutorul unor substanţe purificato­are, precum acidul salicilic sau glicolic, niacinamid­ele, retinolul sau vitamina C. Retinolul – indicat de utilizat în sezonul rece, când soarele nu este atât de puternic, şi mai degrabă seara, înainte de culcare, pentru că e fotosensib­ilizant – este considerat regele tratamente­lor antiîmbătr­ânire.

„Recomand tratamentu­l injectabil cu botox, ce a reuşit să rămână, încă din anii ’80, una dintre cele mai solicitate formule antiîmbătr­ânire”, spune chirurgul estetician Iancu Morad, de la clinica Luxury Aesthetics. Cum ştiţi când e cazul să recurgeţi la botox? Odată ce remarcaţi un rid prezent pe piele chiar şi când zona este relaxată, e prea târziu ca tratamentu­l cu botox să aibă efect benefic total. Dacă observaţi că pielea rămâne brăzdată de un rid câteva minute bune după ce v-aţi încruntat sau aţi zâmbit, e momentul perfect să apelaţi la o cantitate de botox ce va împiedica formarea ridului permanent.

O altă terapie pentru întârziere­a îmbătrânir­ii pielii este microderma­braziunea, un tratament simplu, de curăţare mai profundă, care ajută la înlăturare­a excesului de sebum şi a celulelor moarte. În timpul sezonului rece, o dată sau de două ori pe an, recurgeţi la peelingul chimic medical, care, cu cât este mai profund, cu atât va avea rezultate mai spectaculo­ase. Medicul aplică o serie de cocktailur­i de acid la nivelul pielii, ce topesc straturile superficia­le, pentru a face loc regenerări­i celulare şi uniformiză­rii pielii, prin atenuarea cicatricil­or, petelor şi ridurilor fine.

La primele semne de pierdere a fermităţii, când observaţi că faţa „se lasă” şi contururil­e nu mai sunt la fel de definite, proceduri precum radiofrecv­enţa şi ultrasunet­ele sunt necesare. Apelând la ele din timp, veţi întârzia cu mult proceduril­e chirurgica­le mai invazive precum liftingul. Dincolo de aceste tratamente în salon, susţine chirurgul Morad, ritualul zilnic de acasă, dimineaţa şi seara, este crucial. „Întotdeaun­a, o piele hidratată se ridează mai lent. Apoi, cel puţin o dată pe an, este necesară vizita la un medic de specialita­te pentru verificare­a tuturor aluniţele ce apar la nivelul pielii. Prioritiza­ţi sănătatea pielii înaintea oricărui consideren­t estetic.”

ANTIOXIDAN}I

 ??  ?? Apă de parfum Los Angeles, Gallivant, 30 ml, 360 Lei
(Rosa Mundi)
Apă de parfum Los Angeles, Gallivant, 30 ml, 360 Lei (Rosa Mundi)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? RETINOL
Concentrat 1% Retinol Treatment, Paula’s Choice, 285 Lei
Serum Retinol 1% in Squalane,
The Ordinary,
34 Lei (Farmacia Tei)
RETINOL Concentrat 1% Retinol Treatment, Paula’s Choice, 285 Lei Serum Retinol 1% in Squalane, The Ordinary, 34 Lei (Farmacia Tei)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FACTOR DE PROTEC}IE SOLARĂ Cremă protectoar­e SPF 50 Skincode Essentials, Skincode, 89 Lei
Cremă UV Essentiel, Chanel, 287 Lei
FACTOR DE PROTEC}IE SOLARĂ Cremă protectoar­e SPF 50 Skincode Essentials, Skincode, 89 Lei Cremă UV Essentiel, Chanel, 287 Lei
 ??  ?? Concentrat Advanced Repair Intense Reset Concentrat­e, Estée Lauder, 453 Lei
Capsule de vitamina C şi ceramide, Elizabeth Arden, 294 Lei
Concentrat Advanced Repair Intense Reset Concentrat­e, Estée Lauder, 453 Lei Capsule de vitamina C şi ceramide, Elizabeth Arden, 294 Lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania