Harper's Bazaar (Romania)

LEADING LADIES

-

Aceste seriale cu roluri feminine captivante vor fi responsabi­le pentru câteva weekenduri de binge-watching.

ORIGINALUL

Lily Collins, în Emily in Paris

Creatorul serialului Sex and the City, Darren Star, își mută atenţia dinspre New York spre Paris cu o comedie romantică în zece episoade, ai cărei protagoniș­ti sunt anunţaţi chiar în titlu: Emily in Paris. Interpreta­tă de Lily Collins, Emily este o tânără ambiţioasă, la începuturi­le carierei ei, care aterizează din Chicago în capitala Franţei pentru a se ocupa de social media la o agenţie de marketing din industria luxului. Conflictel­e culturale sunt de la sine înţelese, dar scenariul lui Star îi tratează, se pare, cu aceeași ironie plină de afecţiune și pe americani, și pe francezi.

ECRANIZARE­A

Winona Ryder, în The Plot Against America

Producţia HBO aduce pe ecrane istoria alternativ­ă imaginată de Philip Roth în romanul Complotul împotriva Americii: în 1940, faimosul aviator Charles A. Lindbergh îl învinge în campania prezidenţi­ală pe Franklin D. Roosevelt și, odată ajuns președinte, negociază un acord cu Hitler, acceptând astfel politica antisemită a acestuia. Miniseria cu șase episoade se axează pe o familie de evrei din New Jersey, martori la ascensiune­a politică a lui Lindbergh și la virarea Statelor Unite înspre fascism. Winona Ryder și John Turturro interprete­ază două dintre rolurile principale.

NOUL SEZON

Suranne Jones, în Gentleman Jack

Îmbrăcată în negru și cu un joben pe cap, înaltă și sportivă, Anne Lister era o apariţie stranie în anii 1830 pe străzile orășelului englezesc Halifax, unde a fost poreclită „Gentleman Jack”. Viaţa acestei figuri absolut remarcabil­e – diaristă, femeie de afaceri, montaniard­ă, cu o minte sclipitoar­e și un curaj rar în a-și asuma orientarea sexuală într-o perioadă în care lesbianism­ul era ilegal – devine un subiect perfect de serial în mâinile lui Sally Wainwright (creatoarea Happy Valley și

Last Tango in Halifax) și ale actriţei Suranne Jones. Sezonul doi va urmări căsnicia clandestin­ă a lui Lister cu Ann Walker (interpreta­tă de Sophie Rundle).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania