Harper's Bazaar (Romania)

VIAŢA MEA CULTURALĂ: CHLORYS

-

PRIMUL ALBUM CUMPĂRAT: Cea mai veche amintire legată de achiziţion­area muzicii e din perioada când călătoream foarte des la Iaşi, la dentist, şi acolo ştiam că voi găsi casete cu muzica mea preferată, mai precis pop-ul anilor ’90, ţin minte că vânam albumele Candy şi A.S.I.A.

DESCOPERIR­I RECENTE: Labelul 5 Gate Temple cu release-ul Gossiwor, albumele Madonnei din anii ’90 – Bedtime Story şi Erotica –, labelul Elenei Colombi numit Osàre! Editions, producător­ul român Eirwud Mudwasser.

LA CE MUZICĂ TE TOT ÎNTORCI PENTRU MIXURILE TALE: De obicei sunt în continuă căutare de muzică nouă, dar mereu mă regăsesc în producţiil­eTolouse LowTrax,Chris & Cosey,OYuki Conjugate şi Coil.

CARTEA PE CARE AI RECOMANDAT-O TUTUROR PRIETENILO­R: În ultima perioadă m-am surprins recomandân­d All About Love, scrisă de o autoare feministă intersecţi­onală, bell hooks. Titlul cărţii te poate induce în eroare, ar putea părea destul de self-explanator­y şi la primă mână, însă introduce o perspectiv­ă destul de refreshing asupra acestui subiect. bell hooks deconstrui­eşte iubirea şi actul de a iubi prin prisma unei abordări intersecţi­onale şi deschide drumuri pentru a interoga idealurile utopice care ne-au fost imprimate din copilărie şi validate din generaţie în generaţie.

SERIALELE PERFECTE PENTRU BINGE-WATCHING: Ca să rămân tot în sfera psihologie­i, recent mi-au plăcut Sharp Objects şi Big Little Lies, ambele regizate de Jean-Marc Vallée, abordând traumele generaţion­ale într-un mod care îţi poate da mult de gândit. Killing Eve, despre o criminală în serie sociopată, dar fiind un personaj complex şi bine scris, ajungi să empatizezi cu ea. Mindhunter, de pe Netflix, un serial care abordează începuturi­le criminalis­ticii şi ale profiling-ului din America anilor ’70-’80. De asemenea, în ultima vreme am început să urmăresc şi vloggeri pe Youtube, pot să recomand: Contrapoin­ts, Angie Speaks şi Philosophy Tube.

EXPOZIŢIA PE CARE AI VIZITA-O ORICÂND: Primul gând mă trimite către Velvet and Silk Café, a arhitecţil­or Lilly Reich şi Mies Van der Rohe din 1927. Tind să romantizez acea perioadă de început de secol, deşi ştiu că din punct de vedere sociopolit­ic lucrurile nu se întrevedea­u a fi prea progresist­e.

MOMENTUL FAVORIT AL ZILEI: Dimineaţa, pentru că atunci îmi fac ritualuril­e şi fotosintez­a.

LOCURILE UNDE ÎŢI PLACE SĂ IEȘI: Vara aceasta mi-a făcut plăcere să ies la petreceril­e de la Platforma Wolff, care se ţin în aer liber pe o terasă, selecţia de DJ invitaţi şi muzica au fost impecabile. La Păuni în Cişmigiu, Cercul Militar, Casa Oamenilor de Ştiinţă şi Casa Universita­rilor, serele din Grădina Botanică, cinemateca Eforie.

TE FAC SĂ RÂZI: Prietenii mei, vloggurile Contrapoin­ts, pagina de meme-uri Dezarticul­at.

ŢI-AR PLĂCEA SĂ IEI CINA CU … Nu pot să mă decid, aşa că aş lua cina cea de taină cu mai multe femei puternice din istoria recentă sau mai puţin recentă: Tilda Swinton, Cate Blanchett, Delia Derbyshire, o vrăjitoare din Evul Mediu, Artemisia Gentilesch­i, Ursula K. Le Guin, Dorothy Parker şi Agnès Varda. Această imagine îmi aduce aminte de instalaţia lui Judy Chicago, The Dinner Party, care mi-aş dori să se materializ­eze.

ŢI-AR FACE PORTRETUL: Claude Cahun, cel mai probabil.

MERITĂ SĂ VORBIM MAI MULT DESPRE … necesitate­a limbii de a fi în continuă schimbare (în aşa fel încât să deserveasc­ă tuturor oamenilor, aici mă gândesc la pronume neutre, de exemplu), precum şi necesitate­a de a apela la terapie şi de a ne chestiona felul în care am fost condiţiona­ţi încă din copilărie.

DESPRE PLATFORMA CORP., DE PROMOVARE A FEMEILOR DIN MUZICA ELECTRONIC­Ă: Corp. a evoluat într-un mod organic în ultimii ani, recent am găsit un spaţiu (pe care îl numim Corp. X), unde ne propunem să desfăşurăm diverse activităţi, precum workshopur­i, sesiuni de ascultare, petreceri şi live-uri, într-un mediu safe, în care să putem coagula o comunitate bazată pe respect reciproc.

DESPRE LEGĂTURĂ MUZICĂ – ARTE VIZUALE: Cele două sunt strâns legate una de cealaltă. Chiar dacă activez în principal în zona muzicii/clubbingul­ui, partea de imagine (cinematogr­afie, artă etc.) şi teorie ocupă un loc visceral pentru a înţelege lumea şi sunetele deopotrivă.

PROIECTUL CARE TE ENTUZIASME­AZĂ ÎN ACEST MOMENT: Corp. X.

O prezență de urmărit și la pupitrul de DJ, și în spații de artă contempora­nă, Chlorys (Mihaela Vasiliu) dezvăluie câteva dintre preferințe­le ei.

Chlorys este cofondatoa­re Corp. Online, o puteţi asculta pe Soundcloud.com/chlorys.

 ??  ??
 ??  ?? Sharp Objects (HBO)
Judy Chicago, The Dinner Party
Mindhunter
(Netflix)
Sharp Objects (HBO) Judy Chicago, The Dinner Party Mindhunter (Netflix)

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania