Harper's Bazaar (Romania)

SILVIA PAVĂL

-

Care este momentul în care te-ai simțit cea mai mândră de tine?

Când am înțeles că rolul unui designer este acela de a dărui din inimă, de a-și lăsa orgoliul deoparte, în detrimentu­l binelui acestei lumi. A fi designer e o menire aleasă, iar cei ce o posedă ar trebui să o aprecieze ca pe o comoară. De ce devotament?

Într-un moment în care parcă nimic nu se lega m-am trezit spunând ,,creating with devotion”. Și din acel moment am știut că aceasta era piesa lipsă în tot ce făcusem până atunci. E un sentiment greu de explicat în cuvinte, însă îl găsesc chiar ,,locul” din care izvorăște creativita­tea.

Ce te inspiră în acest moment?

Simplitate­a și rafinament­ul subtil, dar plin de mesaje și umor, tipic românesc.

În ce moment al carierei te afli?

|n momentul \n care știu că cel mai important este să dau fără să primesc. Un moment cu zero așteptări,însoțit de răbdare și o infinitate de idei. Care sunt experiențe­le de viață la care te-ai reîntors mereu, ca să poți crea?

În ultima vreme nu mă mai reîntorc în trecut, deoarece momentul prezent este cel care oferă o infinitate de posibilită­ți, și stând aici pot să privesc cu o mai mare claritate nevoile și dorințele acestei lumi în care trăim. Uneori mă mai întorc în copilărie, însă mai rar, deoarece evit să mai creez din și cu melancolie.

Cel mai bun sfat vestimenta­r pe care l-ai primit? Să nu mă îmbrac niciodată all black.

Cum te simți tu cel mai bine îmbrăcată?

E mai degrabă un când. Atunci când sunt în natură cu picioarele goale sau în niște espadrile și port ceva lejer,o rochie și niște șalvari indieni, am părul proaspăt spălat, sunt nemachiată și am o cafea în mână. de filmare mă fac mereu să mă gândesc cât de frumoasă e meseria asta. Pentru că acolo, cu ei, am învățat ce înseamnă munca susținută împletită cu bucuria lucrului în echipă.

Trei lucruri pe care vrei neapărat să le faci în viață? Probabil primul ar fi să am ocazia să lucrez cât mai mult și să cunosc cât mai mulți oameni de la care să învăț. După, mi-ar plăcea să pot să călătoresc prin toată lumea. Și mi-aș mai dori să am la un moment dat un băiețel.

Ce ți-ar plăcea să faci, dacă ai avea ocazia să petreci o zi întreagă cu Meryl Streep?

Ca să fiu sinceră, o zi nu mi-ar ajunge pentru tot ce aș vrea să fac și să vorbesc cu ea. Dar cred că în primul rând mi-ar plăcea să-mi povesteasc­ă despre ea, despre cum a ajuns o actriță atât de mare, despre tot ce a învățat de-a lungul carierei și despre toate experiențe­le ei legate de meserie. Și poate am face și puțin shopping împreună, ca să combin cele două pasiuni ale mele.

Plutește în aer ideea asta, că dacă vrei să faci treabă ca femeie în teatru, trebuie să fii isterică. Eu am rezolvat lucrurile până acum vorbind frumos. Respectul nu se impune prin decibeli.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania