Harper's Bazaar (Romania)

EDITORIAL

-

ÎN TIMP CE CITEAM materialul cu şi despre Lily James, actriţa de pe coperta revistei noastre, m-am gândit la cât de uşor ne e, multora dintre noi, să cădem în plasa asta a autocritic­ii - sau, altfel spus, să nu ne iubim de-ajuns. Dacă citeşti articolul, o să vezi că ea vorbeşte, deşi destul de voalat, despre partea ei întunecată, despre ura de sine, despre ideea şi idealul de a fi fericiţi mereu. Şi primul meu impuls a fost să exclam: Cum, chiar şi tu?!

Ei bine, se pare că acest club al celor care sunt mai abili în a se critica decât în a-şi evidenţia meritele e mai mare decât credeam. E uşor şi e la îndemână să te cerţi pe tine însăţi pentru tot ce n-ai făcut perfect, în loc să-ţi vizualizez­i şi să-ţi conştienti­zezi succesele. Şi e nevoie de exerciţiu şi de voinţă ca să pui capăt acestui comportame­nt nociv, care nu face decât să-ţi taie aripile. Ştiu mai bine decât mi-aş fi dorit.

Şi, cum tot suntem la început de an, vin cu o provocare legată de ce spuneam mai sus: cum ar fi să încercăm să ne iubim mai mult şi să ne criticăm mai puţin? Un prieten a făcut o paralelă tare bună pe tema asta. Mi-a zis că există, pe de o parte, artistul, iar pe de alta, criticul de artă.

Primul creează, iar celălalt vorbeşte despre lucrările lui. Dar sunt două persoane diferite.

Iar ideal ar fi să ne concentrăm, să încercăm să facem lucruri, să fim ca artistul din metafora de mai sus. Şi să nu ne împiedicăm, la fiecare pas, de orice detaliu care n-a ieşit conform planului. Eu, una, zic că e un gând numai bun pentru 2021.

Discuţia asta, despre cum să ne iubim mai mult pe noi înşine, e perfectă nu doar la început de an (până la urmă, momentul contează cel mai puţin), ci la începutul acestei reviste în care am adunat tot felul de lucruri de iubit. De la spectacole şi expoziţii (ştiu, majoritate­a online) până la cărţi de ţinut minte, de la lookuri de podium până la ţinute lejere, dar şic, de la parfumuri la trucuri care ne păstrează tenul tânăr şi curat.

BAZAAR e un univers de frumos, iar de frumos avem nevoie în fiecare zi.

Lectură plăcută. e-mail: mara.coman@burda.ro Instagram: @maracoman

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania