Harper's Bazaar (Romania)

CRINA BULPRICH

-

O COLECŢIE-CAPSULĂ care m-a găsit în zona de confort şi care cuprinde doar piese din lână. Mantouri, tricotaje, gulere accesoriza­te cu nasturi sau perle, bluze compuse din bucăţile rămase de la mantouri, peste care am intervenit cu cusături decorative, toate create special cu gândul la tot ceea ce am trăit frumos lângă bunicul meu, un croitor care-şi iubea meseria. El mi-a fost primul mentor şi cel care m-a învăţat să cos la maşina de cusut. Totul se petrecea într-un sat mic, acolo unde noţiunea de timp nu exista, unde cea mai mare parte a universulu­i meu o reprezenta­u dealurile pline cu oi, o maşină de cusut Singer, o casă mică cu o imensă grădină cu flori şi doi bunici iubitori de frumos. Mi-am imaginat cum lucrez la această colecţie împreună cu el, într-un atelier în care un post de radio se aude neîncetat, în mijlocul naturii, într-un orăşel din Anglia. Un loc care a trezit în mine acelaşi sentiment de libertate şi entuziasm, bucuria de a experiment­a.

„Dear grandpa’…”

Sunt mult mai cumpătată deoarece mă cunosc mult mai bine, încerc să fac alegeri conștiente și să nu mă las pradă impulsuril­or/trendurilo­r. A rămas cu siguran]ă pasiunea din liceu pentru îmbrăcămin­tea baggy și cât mai multe straturi de haine.

Culorile neutre, pământii și câte un strop de pastel. Până nu demult ar fi fost 90% negru însă treptat am reușit să renun] la zona de confort.

Stilul de zi cu zi e compus dintr-o pereche de jeanși, un tricou alb și niște Birkenstoc­ks din colec]ia vegan.

Curelele, deoarece pot transforma și ajuta o ]inută instant și ochelarii de soare atunci când nu am timp de concealer.

O pereche de cizme Acne Studios, pentru că sunt foarte versatile. Nu obișnuiesc să port tocuri foarte des, însă acestea sunt neașteptat de comode.

Când iubesc un parfum îi rămân fidelă ani la rând, însă de curând am descoperit o nouă minună]ie: Do Son de la Diptyque.

Cele care au apar]inut mamei, dar pe care ulterior mi le-a oferit în dar, și micile pandantive din aur din anii ’90 pe care le-am primit atunci când eram copil. Cel mai des însă port o pereche de cercei rotunzi precum cei de la Pernille Corydon.

Pot experiment­a cu moda numai atunci când nu o iau prea în serios. Văd moda ca pe o unealtă și realizez cât de privilegia­tă sunt că pot să mă joc cu ea. Alegerile vestimenta­re evoluează odată cu tine. Tot ceea ce te înconjoară, toate experien]ele personale, călătoriil­e, căr]ile citite, filmele văzute, totul te inspiră și te împinge într-o anumită direc]ie stilistică.

 ??  ?? Ambleside, Lake District
Placă de guler, sec. al XVII-lea
Ambleside, Lake District Placă de guler, sec. al XVII-lea
 ??  ?? Radio vechi
Radio vechi
 ??  ?? Ilustraţie cu o maşină de cusut Singer
Generalul Augustus William Ritherdon la maşina de cusut, alături de fiica sa, Madras, 1865
Ilustraţie cu o maşină de cusut Singer Generalul Augustus William Ritherdon la maşina de cusut, alături de fiica sa, Madras, 1865
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? acnestudio­s.com,
Raey,
acnestudio­s.com, Raey,
 ??  ?? 2.420 Lei
Jeanşi matchesfas­hion.com, 870 Lei
2.420 Lei Jeanşi matchesfas­hion.com, 870 Lei
 ??  ?? Botine Acne Studios,
Maletă Acne Studios, acnestudio­s.com, 1.373 Lei
Botine Acne Studios, Maletă Acne Studios, acnestudio­s.com, 1.373 Lei
 ??  ?? Apă de parfum Do Son, Diptyque, 75 ml, 630 Lei, Beautik Haute Parfumerie
Apă de parfum Do Son, Diptyque, 75 ml, 630 Lei, Beautik Haute Parfumerie
 ??  ?? Corset Dilara Findikoglu, dilarafind­ikoglu. com, 845 Euro
Corset Dilara Findikoglu, dilarafind­ikoglu. com, 845 Euro
 ??  ?? Curea Jil Sander, Raionul 4, 1.910 Lei
Curea Jil Sander, Raionul 4, 1.910 Lei
 ??  ?? Rochie Loewe, Mengotti, 7.789 Lei
Rochie Loewe, Mengotti, 7.789 Lei
 ??  ?? Loewe, Mengotti, 1.430 Lei
Loewe, Mengotti, 1.430 Lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania