Harper's Bazaar (Romania)

„NU TRATEAZ~ FEMEILE DIFERIT {I LE FACE S~ SE SIMT~ LA FEL DE PUTERNICE {I ÎNDR~ZNE}E PRECUM B~RBA}II.” – LENA WAITHE

-

Colecţiona­rul avid de streetwear va găsi cu siguranţă ceva, dar şi femeile care încă îşi doresc simplitate­a luxoasă a lui Celine din era Phoebe Philo.

„E o nebunie”, spune Lorenzo, într-o conversaţi­e pe Zoom din studioul său situat în Arts District din Downtown L.A. „Aş minţi dacă aş spune că ştiam foarte bine de ce brandul meu rezonează în felul în care o face în prezent, dar îmi place să cred că, parţial, se datorează faptului că am abordat întotdeaun­a moda într-un mod transparen­t, oferind soluţii sincere.”

Dacă Lorenzo, care a lucrat înainte ca bine-cunoscut party promoter şi design consultant pentru KanyeWest,pare mai mult un antrepreno­r în domeniul tehnologic decât un exemplar nou creat de rafinament al tinerilor americani, cu siguranţă nu se îmbracă în acelaşi fel. Poartă un pulover gri, decupat, din ţesătură waffle (un prototip dintr-o colecţie viitoare pe care o descrie ca fiind „confortabi­lă şi gândită”) şi ochelari de culoarea şampaniei cu rame gri, dintr-o colaborare cu Barton Perreira. Părul este împletit şi legat într-un coc. „De obicei îl port pe spate”, spune el, „dar mi-am zis că o să fac furori cu o nouă coafură”.

În ultima vreme,Lorenzo a tot experiment­at.Încurajat de o colaborare cu Ermenegild­o Zegna, pentru care a călătorit în Italia de şase ori anul trecut şi i-au fost prezentate noi ateliere şi fabrici, a extins Fear of God dincolo de denim şi puloverele confortabi­le, creând croieli şi costume, tricotaje şi accesorii high-end. A trecut vremea pantalonil­or enduro şi a tricourilo­r în stil rock, lăsând loc hainelor din lână virgină produse în Italia.

„Acum, că dispunem de resurse mai bune, putem să spunem o poveste mai bună”, zice el. „Acelaşi lucru, dar cu cuvinte diferite. Pun tot atâta grijă în croiala şi aspectul unei perechi de pantaloni de trening, precum într-o pereche elegantă.Aşadar,este acelaşi punct de vedere transmis prin noi piese vestimenta­re.”

Ceea ce are în comun cu şeful lui de odinioară este atenţia la detalii până la limita exigenţei. „Kanye mi-a văzut prima colecţie şi a ridicat un tricou simplu spunând «pot să văd la ce te gândeai când ai făcut acest tricou»” îşi aminteşte Lorenzo.

Pentru Lorenzo, esenţa stilului rămâne capacitate­a de a te simţi ca acasă în orice încăpere. „Luxul înseamnă să te simţi confortabi­l în propria piele şi să poţi să te mişti în ritmul propriu”, remarcă el, neuitând faptul că ritmul lumii a stagnat semnificat­iv. „De atâtea ori, însă, când cineva se îmbracă pentru o anumită ocazie, se transpune într-o persoană care este foarte diferită de felul în care arată în restul săptămânii. Nu se simte confortabi­l şi se vede. Astfel, cu Fear of God încercăm să combinăm toate aceste momente de viaţă într-o garderobă care oferă confort şi funcţional­itate, dar în acelaşi timp eleganţă şi rafinament.”

În opinia artistului John Mayer, prieten şi client de multă vreme, e un act de echilibrar­e care îi reuşeşte abil creatorulu­i de modă. „Disciplina lui Jerry este atât de bună de la un sezon la altul, încât te face să vrei să te încrezi în el pentru că simţi că nu sunt doar vorbe în vânt”, spune Mayer, un colecţiona­r înrăit de ceasuri şi pantofi sport pentru care Nike Air Fear of God 1 a lui Lorenzo este cea mai importantă încălţămin­te a acestei generaţii de bărbaţi. „La fel ca în cazul unei trupe foarte bune, poţi pune pe un playlist orice cântec de pe orice album şi acesta va fi complet. Poţi asorta un articol din Fear of God Sezonul 6 cu unul care urmează a fi lansat acum şi cu cele Zegna şi vor forma un întreg coerent.”

Stilistul celebrităţ­ilor, Karla Welch, care a lucrat cu Lorenzo când a realizat lookul pentru turneul Purpose al lui Justin Bieber, adaugă: „Hainele sale nu sunt stridente din punctul de vedere al modei şi sugerează mai degrabă un sentiment decât un trend, dar, la fel ca toţi marii vizionari, Jerry poate capta un moment chiar înainte de a avea loc. Referinţel­e sale sunt vaste, dar şi personale într-un mod unic.” Loial formei, Lorenzo explică faptul că cea mai recentă colecţie a fost inspirată de Julia Roberts în orice croială groasă (în special în The Pelican Brief ), sacourile cu umeri largi ale Prinţesei Diana, varianta tânără a lui Tom Cruise şi jucătorii de baschet precum Michael Jordan în zilele acestora de deplasare, cu sacourile oversize şi tricourile băgate în blugi. Aşa cum o dovedeşte influenţa sa largă, Lorenzo portretize­ază toate genurile în articolele sale vestimenta­re, deşi marca sa este considerat­ă încă, pe hârtie, una pentru bărbaţi.

„Recunoaşte faptul că luxul şi modul în care oamenii cheltuiesc banii se schimbă”, spune producătoa­rea şi scenarista Lena Waithe, prietenă şi susţinătoa­re. „Spune că, în loc să mergem la o casă de modă tradiţiona­lă când dorim să ne îmbrăcăm elegant, putem cumpăra ceva de la cineva cu care împărtăşim aceleaşi valori, care arată ca noi şi care ne înţelege.” În plus, adaugă Waithe, „nu tratează femeile diferit şi le face să se simtă la fel de puternice şi îndrăzneţe precum bărbaţii. Ducem cu toţii aceeaşi luptă; suntem în tranşee împreună, de ce nu am purta aceeaşi uniformă?” Deşi este conştient de popularita­tea Fear of God în rândul femeilor şi include în continuare femei în campaniile sale, Lorenzo se fereşte să fie totul pentru toţi. „Cred că este incredibil de sexy o femeie în haine cu proporţii masculine”, spune el. „Şi iau întotdeaun­a în calcul cum va arăta ceva din dulapul meu pe soţia mea. Dar nu încerc să aleg calea de mijloc. Dacă încerci să potriveşti ceva în mod egal pentru corpul unui bărbat şi al unei femei, ajungi la o formă ciudată care nu îi avantajeaz­ă de fapt pe niciunul.” De altfel, Lorenzo subliniază că, pe lângă colecţia Fear of God, marca Essentials şi proiectul în desfăşurar­e Zegna, are destule pe cap acum. „Am şi trei copii”, spune el, referindu-se la gemenele Liv şi Mercy şi fiul Herry Lorenzo Manuel III, pe care îi are cu soţia sa, Desiree. „Îmi ocupă tot timpul liber, mai ales acum, cu şcoala acasă. Până aici mă pot întinde.”

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania