Harper's Bazaar (Romania)

SARA NEAGU,

- „Dacă în adolescenț­ă mă preocupa în mod deosebit peisagisti­ca inspirată de literatura din liceu și călătoriil­e cu familia, acum mai degrabă accentul cade pe ființa umană. Cred că este și o chestiune legată de vârstă – încerc să înțeleg ființa umană dincol

A studiat Relații Economice Internațio­nale, iar după susținerea licenței și-a dat seama că îi lipsește partea academică. Așa s-a hotărât să devină cadru didactic – predă limba engleză la o școală publică. Însă pasiunile ei, fotografia și muzica, sunt cele care o mistuie și din care speră să-și poată câștiga existența, la un moment dat

Poți să-i vezi fotografii­le pe instagram - live_cam_sahara. Îmi displace faptul că oricâte argumente s-ar aduce în favoarea egalită]ii dintre femei și bărba]i, oamenii nu reușesc să treacă peste ,,păcatul biblic’’. De altfel, probabil ar fi și prea greu, pentru că dacă nu ni se oferă locul în autobuz îi condamnăm pe bărba]i, dacă ni se oferă, îl refuzăm pentru că putem, și noi, desigur, să stăm în picioare. Îmi place că pot rezona cu femeia din jurul meu, îmi place că o pot în]elege pe mama.

Rezonez foarte tare cu un vers al Fionei Apple, de pe albumul „My dog and my man and my music is my holy trinity’’. Cam pe acolo și eu: pisica mea, oamenii mei și desenul.

Desenele pe care le-am văzut reprezintă femei și toate au ceva trist în ochi, unele sunt cu ochii închiși. Asta este imaginea ta despre lume?

Le-aș descrie ca fiind melancolic­e, contemplân­d. Nu cred că zâmbetul trebuie să fie default state pentru un portret, ceea ce e ironic, pentru că mi se tot spune că am un default smile face. Revenind, sunt o persoană foarte melancolic­ă, iar cu trecerea timpului mă adaptez tot mai greu schimbării. Refulează prin desenele mele stările de anxietate, de triste]e, dar și o acceptare a vulnerabil­ită]ii. Sunt o persoană optimistă, dar și hyperaware, ceea ce creează un rollercoas­ter de stări. Cred că personajel­e cu ochii închiși acceptă mai bine decât mine că unele lucruri nu pot fi controlate și că tot ce po]i să faci e să accep]i că ești vulnerabil.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania