Harper's Bazaar (Romania)

TALK to MY HANDS

-

Cele mai recente tendințe în manichiură și trucuri pentru a menține pielea mâinilor tânără un timp mai îndelungat.

Cristalele, ]intele și decora]iunile sunt elemente care pot transforma o manichiură, este de părere specialist­ul Cătălina Stoica. Aplică-le pe unghia deja acoperită de un lac colorat, dar ]ine cont ca ele să provină din materiale reciclate. Dacă o simplă manichiură monocromă este prea banală pentru tine, alege să colorezi fiecare unghie în altă nuan]ă – un trend popular pe Instagram. Adaptează tendin]ele în func]ie de ce î]i place ori ce î]i vine bine. Stilul French nude, cu vârful unghiei în nuan]a pielii și restul unghiei în roz bubble gum, este o variantă elegantă de a purta această nuan]ă la modă acum.

Exfoliază pielea mâinilor săptămânal. „Po]i folosi un scrub făcut în casă din za] de cafea și ulei de măsline și să aplici, imediat după, o cremă foarte hidratantă”, precizează specialist­ul. În fiecare diminea]ă, utilizează un produs cu factor de protec]ie solară pe mâini, chiar dacă nu mergi la plajă în ziua respectivă. Vei evita (sau întârzia) apari]ia petelor solare. Seara, la culcare, masează mâinile cu o cremă hrănitoare. Ocazional, aplică mănuși de unică folosin]ă, gata îmbibate cu creme sau lo]iuni benefice pentru mâini și unghii, pe care le po]i lăsa 20 de minute să ac]ioneze pentru o hidratare intensă și de durată.

Dacă vrei să ai o manichiură îngrijită în fiecare zi, fă acest gest simplu: aplică o picătură de ulei pe cuticule și împinge-le cu un be]ișor sau spatulă, zilnic, timp de o lună, apoi săptămânal, chiar dacă unghiile sunt acoperite cu lac normal, semiperman­ent sau gel, recomandă Cătălina Stoica. Când î]i scurtezi unghiile, folosește doar pila, nu cleștele sau foarfeca, pentru a nu leza unghia, care are nevoie de protec]ie. „Chiar dacă por]i sau nu un lac colorat, î]i recomand să ai pe unghii întotdeaun­a două straturi de lac-tratament, specific nevoilor unghiilor tale (exfoliate, moi și sub]iri, casante, denivelate, care cresc foarte greu etc.)”, adaugă ea.

 ??  ?? GESTURI CORECTE
Fendi
GESTURI CORECTE Fendi
 ??  ??
 ??  ?? Ulei pentru cuticule SolarOil, CND,
68 ml, 200 Lei (TopLine)
Ulei pentru cuticule SolarOil, CND, 68 ml, 200 Lei (TopLine)
 ??  ?? Cremă de mâini Rose Hand Cream Intense, Lanolips, 35 Lei
Cremă de mâini Rose Hand Cream Intense, Lanolips, 35 Lei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania