Harper's Bazaar (Romania)

FURNICARUL

-

Am întrebat-o pe Gabi despre Cairo şi despre piramide. Ultimele, impresiona­nte – şi aici trebuie să recunosc că am fost puţin invidioasă. În toate locurile pe care le-am văzut eu în Egipt erau mii şi mii de oameni, abia ne strecuram să putem ajunge unde ne doream. Acum, însă, sunt turişti puţini şi ai această ocazie de a avea piramidele doar pentru tine.

Însă nu şi oraşul. După ce au plecat din Hurghada la ora 3 dimineaţa – cum am descris mai sus; nu ai de ales altă oră, excursie organizată, autocar, ghid, poliţie –, au mers spre Cairo şi, la un moment dat, erau pe un pod. S-au uitat în jos şi au văzut sute – sau poate mii – de oameni, mergând liniştiţi printre maşini şi tarabe. O forfotă de nedescris. Da, acum, în pandemie.

Cairo e un oraş extrem de aglomerat, cu peste 20 de milioane de locuitori. Care nu poartă mască. O realitate care îi sperie pe cei care vor să se protejeze de virusul care ne-a dat viaţa peste cap. Partea bună e că în muzee şi la obiective turistice nu intră nimeni fără mască. Aşa că, în principiu, în locurile în care vrei tu, ca turist, să te plimbi, oamenii respectă regulile. Iar dacă se întâmplă să fii unul dintre cei care visează să ia Cairo la pas, poate e bine să mai aştepţi puţin.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania