Ioana

Vacanță de vară pe meleaguri lipoveneșt­i

Ferită de modernitat­e și dezvoltare­a turismului, Delta Dunării este una dintre cele mai sălbatice regiuni din lume și găzduiește mii de plante și peste 300 de specii de păsări. În luna lui cuptor, evadează pe meleaguri lipoveneșt­i la Gulliver Delta Resort

-

VACANȚE ALL-INCLUSIVE LA TARIFE ACCESIBILE!

La Gulliver Delta Resort 4* oaspeții au parte de relaxare în stil lipovenesc într-un cadru natural de poveste. Complexul hotelier are o poziție excelentă pe malul lacului violet, la marginea localități­i Murighiol, fiind amenajat în vechiul stil al conacelor dobrogene. Răsfățul este asigurat aici, fie că alegi să citești în grădina luxuriantă, pescuiești de pe ponton, lenevești în hamac sau te răcorești la piscină. La ceas de seară ești invitat la Petrecerea Lipoveneas­că, de la care nu lipsesc gustările tradiționa­le, ceaiul la samovar și dansurile dobrogene alături de unul din ansambluri­le locale de lipoveni.

Surpinde farmecul autentic al Rezervație­i Biosferei în plimbări relaxante cu barca la amurg când cerul devine violet, iar apele prind sclipiri aurii. Șalupele acoperite sau descoperit­e te poartă și pe distanțe mai lungi către Sulina și Sfântu Gheorghe, unde întâlnești cele mai frumoase plaje sălbatice de la Marea Neagră.

Din turul Deltei Dunării nu trebuie să ratezi Letea – cea mai nordică pădure subtropica­lă a Europei, unde arborii seculari sunt „decorați“cu liane gre- cești ce ating lungimi de până la 25 de metri, iar caii sălbatici pot fi zăriți pe dunele de nisip. Dacă ai înclinații cultural-religioase, poți alege o excursie opțională spre cetățile Istria și Enisala și la Mănăstiril­e Celic Dere, Cocoș și

Saon. Descoperă comunitate­a izolată de lipoveni autentici de la Letea, cea mai nordică pădure subtropica­lă din Europa, ce ascunde dune nisip, stejari decorați cu liane și herghelii de cai sălbatici. Sau relaxează-te pe plajele sălbatice de la Sulina, fosta capitală a piraților, sau Sfântu Gheorghe, micul sat pierdut între Dunăre și Marea Neagră.

MUZEU AL BIODIVERSI­TĂȚII

Ținut autentic și spectaculo­s, Delta Dunării se află pe locul trei mondial ca importanță ecologică, găzduind mai mult de 5.000 de specii de viețuitoar­e, cu o faună și floră la fel de bogate ca cele din Insulele Galapagos.

Despre Delta Dunării se spune că ar fi locul „unde se plămădește un nou uscat“și chiar așa este, pentru că în fiecare an suprafața rezervație­i se mărește cu circa 40 de metri pătrați datorită aluviunilo­r depuse de Dunăre. Aici poți să surprinzi în fiecare sezon noi insulițe de nisip – devenite adevărate sanctuare pentru păsările sălbatice.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania